گوگل برخی همکاری‌های کلیدی با هواوی را در پی فرمان ترامپ «متوقف می‌کند»

هواوی با فشارهای فزاینده دولت ایالات متحده روبه‌رو شده‌است

خبرگزاری رویترز می‌گوید گوگل برخی همکاری‌های کلیدی با هواوی را، که به انتقال سخت‌افزار، نرم‌افزار و برخی خدمات فنی مربوط می‌شود را در پی تصمیم تازه دولت آمریکا برای فشار وارد کردن بر شرکت چینی، به‌حال تعلیق در می‌آورد.

گزارش اختصاصی خبرگزاری رویترز بر اساس اظهارات یک مقام آشنا به رخدادها تهیه شده‌است. اقدام گوگل ضربه‌ تازه‌ای‌ست به غول فناوری و خدمات تلفنی چینی، هواوی، که می‌تواند بر فروش و فعالیت‌های آن تاثیر گسترده بگذارد.

یک سخنگوی گوگل گفته کسانی که در حال حاضر تلفن هوشمند هواوی در اختیار دارند و از «گوگل اپس» استفاده می‌کنند همچنان قادر خواهند بود به خدمات و به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری گوگل دسترسی داشته باشند.

به گفته این سخنگو، در گوشی‌های فروخته‌شده هواوی «گوگل پلی و حفاظت‌های امنیتی “گوگل پلی پروتکت”، همچنان اجرایی خواهند بود».

با این حال تصمیم گوگل به تعلیق همکاری با هواوی، می‌تواند ضربه بسیار سختی به این شرکت چینی و فروش گوشی‌ها و دیگر خدمات رایانه‌ای آن در دیگر کشورهای دنیا باشد؛ چراکه گوشی‌ها دسترسی به سیستم عامل اندروید را از دست خواهند داد.

اندروید یک سیستم ‌عامل همراه است که شرکت گوگل به تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها و به‌تازگی برای برخی رایانه‌ها و ساعت‌های مچی ارائه می‌کند. شرکت‌های مختلف از کره و چین و ژاپن تا دیگر نقاط جهان از این سیستم عامل به طور گسترده‌ای بهره می‌برند.

تعلیق همکاری گوگل با هواوی، نه تنها جلوی دسترسی تلفن‌های تازه شرکت چینی به سیستم عامل اندروید را می‌گیرد بلکه مانع کاربری از خدمات محبوبی مانند گوگل پلی استور، جی‌میل یا یوتیوب می‌شود.

منبع خبری طرف گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز تاکید کرده است که «هواوی تنها قادر خواهد بود به نسخه عمومی اندروید دسترسی داشته باشد و دیگر به نرم‌افزارهای انحصاری و خدمات خود گوگل دسترسی نخواهد داشت».

نرم‌افزارهای انحصاری در مالکیت انحصاری پردازندگان است و نمی‌توان آن‌ها را تکثیر و توزیع کرد، به عبارتی بر خلاف نرم‌افزارهای عمومی یا متن باز، امکان دسترسی به کد مبدا نرم‌افزارهای انحصاری وجود ندارد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در ۲۵ اردیبهشت فرمانی صادر کرد که شرکت‌های آمریکایی را از خرید تجهیزات مخابراتی و فناوری از هر شرکتی که «تهدیدی برای امنیت ملی» باشد، منع می‌کند؛ این فرمان عملا مسیر ممنوعیت استفاده از تجهیزات و خدمات هواوی را هموار کرد.

در همان زمان شبکه بلومبرگ گزارش داده بود که تحریم‌های آمریکا «ضربه مهلکی» بر هوآوی وارد خواهد کرد، چرا که نه تنها بازار آمریکا را از آن می‌گیرد، بلکه شرکت‌های آمریکایی را نیز از فروش فناوری‌های پیشرفته به این شرکت چینی منع خواهد کرد.

با ورود هوای به فهرست سیاه آمریکا، سخنگوی وزارت خارجه چین، واشینگتن را متهم کرد که مدت‌هاست «سرکوب شرکت‌های چینی را در دستور کار خود قرار داده» و از هیچ تلاشی برای «لکه‌دار کردن و فشار» بر آنها فروگذاری نمی‌کند.

هواوی هنوز واکنشی به گزارش تازه نشان نداده‌است.

شرکت هواوی در وب‌سایت خود می‌گوید به «بیش از ۱۷۰ کشور و منطقه» خدمات و تجهیزات ارائه می‌کند.

این وقایع در حالی رخ می‌دهند که مذاکرات تجاری چین و آمریکا نیز با تردیدها و موانع تازه‌ای روبه‌رو شده‌است و دو کشور بار دیگر روند افزایش تعرفه‌ها بر کالاهای دیگری را پی گرفته‌اند.

رویترز، بلومبرگ، وب‌سایت هواوی|ت