به گزارش خبرگزاری رویترز و روزنامه واشینگتنپست، ابـَرشرکت فناوری گوگل برای نخستین بار از شواهد و مدارکی در رابطه با اقدامات عوامل وابسته به دولت روسیه در جستوجوگر گوگل، یوتیوب و جیمیل برای اثرگذاری بر انتخابات سال گذشته ریاستجمهوری در آمریکا، خبر دادهاست.
روزنامه واشینگتنپست به نقل از منابعی که نامشان فاش نشده میگوید، شرکت گوگل گزارش دادهاست «ماموران روسی» دهها هزار دلار خرج تبلیغاتی هدفدار برای پخش اخبار جعلی، در وبسایتهای یوتیوب، جیمیل، موتور جستوجوگر گوگل و دیگر تولیدات مجازی این شرکت کردهاند.
چندی پیش گزارش مشابهی را دیگر شرکت بزرگ اینترنتی، فیسبوک، منتشر کرده و گفته بود، یافتههایش نشان میدهد به گروهی از «اوباش اینترنتی» حامی دولت روسیه، که پیش از انتخابات ریاستجمهوری سال گذشته در آمریکا، افکار عمومی رایدهندگان را هدف قرار داده بودند، آگهی فروختهاست. توئیتر نیز گزارش مشابهی را منتشر کردهاست.
گزارش مربوط به گوگل اما حاکیست که خریدار تبلیغات، گروه «اینترنت ریسرچ»، یعنی شرکت روسی که از فیسبوک آگهی خریده بود، نیست. در نتیجه این احتمال مطرح شده که کارزار پخش گزارشهای نادرست در فضای مجازی توسط روسیه، گستردهتر از برآوردهای اولیه است.
گوگل، که زیر نظر «آلفابت آیانسی» کار میکند، بزرگترین شرکت تبلیغات مجازی در جهان و وبسایت یوتیوب، گستردهترین وبسایت پخش برخط فیلم و ویدئو است.
در بیانیهای که خود گوگل منتشر کرده آمده است «ما در همکاری با پژوهشگران و دیگر شرکتها، در حال بررسی عمیقتر اقدامات در سوءاستفاده از سیستم خود هستیم و به تحقیقات مربوطه یاری خواهیم رساند».
به گزارش واشینگتنپست، گوگل پس از فشارها از طرف نمایندگان کنگره آمریکا، که در حال تحقیق در مورد اتهامهای وارد شده به روسیه در مورد دخالت در انتخابات آمریکا هستند، اقدام به پژوهش و مطالعه رخدادها کردهاست.
مقامهای روسیه، از جمله رئیسجمهوری آن کشور ولادیمیر پوتین، دخالت مسکو در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را رد کردهاند.
در حال حاضر تحقیقاتی در کنگره و نیز پلیس فدرال آمریکا در مورد این اتهامها در جریان است.
نمایندگان گوگل، فیسبوک و توئیتر قرار است روز اول اکتبر در نشست کمیتههای امور امنیتی هر دو مجلس نمایندگان و سنا در مورد استفاده «عوامل» دولت روسیه از این پلتفرمها، با هدف اثرگذاری بر انتخابات ایالات متحده، شرکت کنند.