استاندار گیلان، پس از جنجالی شدن «توهین» فرماندار بندر انزلی به رسانهها در یک جلسهٔ عمومی، از عزل او از این مقام خبر داد.
خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی، ایرنا، روز شنبه سوم آذر نوشت که محمد پورخوشسعادت، فرماندار عزلشدهٔ بندر انزلی، اواخر هفته گذشته در جلسهای دربارهٔ بررسی وضعیت تالاب انزلی «به اصحاب رسانه توهین کرد».
بر اساس این گزارش، او گفته بود: «رسانههای ما به جای اینکه مطالبه ملی داشته باشند، فقط بلدند استاندار، فرماندار و مدیران محلی را گاز بگیرند.»
هادی حقشناس، استاندار گیلان، در پاسخ به پرسش خبرنگاران دربارهٔ توهین فرماندار انزلی، گفته است: «هیچ مسئول و مقام دولتی حق توهین و استفاده از الفاظ ناشایست در مورد اصحاب رسانه را بهعنوان نماد افکار عمومی ندارد.»
با حکم استاندار گیلان، بابک شکوهیراد، یکی از معاونان فرمانداری بندر انزلی، به عنوان سرپرست این مجموعه تعیین شده است.
مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر ریاستجمهوری، نیز در پیامی در شبکه ایکس از عزل آقای پورخوشسعادت قدردانی کرد.
بیشتر در این باره: مطبوعات در ایران؛ از تحریریههای خالی تا سالن زیبایی و کافهداریانتقاد «توهینآمیز» فرماندار بندر انزلی از خبرنگاران و روزنامهنگاران در نحوهٔ پیگیری موضوعات روز در حالی است که باوجود محدودیتهای آشکار و پنهان روزنامهنگاری مستقل در ایران، در سالهای اخیر پیگیریهای خبرنگاران دربارهٔ موضوعاتی چون دریاچهٔ ارومیه، مازوتسوزی، کودکان خیابانی و غیره، دولتها را وادار به رسیدگیهای حداقلی یا دستکم پاسخگویی کرده است.
دولت مسعود پزشکیان، باوجود چالشهای بسیار، تلاش کرده فضای کار را برای رسانهها آرامترکند. از جمله محمدرضا عارف، معاون اول ریاست جمهوری، طی بخشنامهای که به همهٔ زیرمجموعههای دولت ابلاغ شد، اعلام کرد: «هیچ مسئول و نهاد دولتی بدون تأیید و بررسی کارگروه اطلاعرسانی دولت حق شکایت از هیچ خبرنگار و رسانهای را ندارد.»
با این حال، «سازمان دفاع از جریان آزاد اطلاعات» میگوید در ماه نخست آغاز به کار دولت مسعود پزشکیان، فشارها بر روزنامهنگاران در ایران تداوم یافت و احکام قضایی بیشتری علیه آنها صادر شد.
کمیتهٔ حفاظت از روزنامهنگاران، مستقر در نیویورک، در پایان دیماه ۱۴۰۲ اعلام کرد که ایران پس از چین، میانمار، بلاروس، روسیه و ویتنام، ششمین زندان بزرگ خبرنگاران و روزنامهنگاران است.