یک روز پس از آن که بمبگذاری انتحاری در یک مرکز آموزشی در محله شیعیان کابل دهها کشته برجای گذاشت، این شهر از بامداد پنجشنبه شاهد حمله مردان مسلح به یک مرکز آموزشی سازمان اطلاعات افغانستان است.
وزارت کشور افغانستان خبر میدهد که درگیری میان نیروهای امنیتی افغان و این افراد مسلح در حوزهٔ پنجم امنیتی شهر کابل همچنان جریان دارد.
نجیب دانش، سخنگوی این وزارتخانه، به بخش افغانستان رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی گفت که سه یا چهار فرد مسلح از ساعت ده بامداد در یک ساختمان نیمهکاره مستقر شده و به سوی مرکز آموزشی سازمان امنیت ملی افغانستان تیراندازی میکنند.
برخی گزارشها نیز حاکی از شلیک آرپیجی از سوی مهاجمان و شنیده شدن صدای انفجار در این محل است.
حشمت ستانکزی، سخنگوی پلیس کابل، نیز به رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی گفت که نیروهای امنیتی افغان به محل رسیده و پیرامون محل درگیری را محاصره کردهاند.
مسئولیت این حمله را هنوز هیچ گروهی برعهده نگرفته است.
این حمله در حالی انجام میشود که روز چهارشنبه بر اثر یک بمبگذاری انتحاری در یک مرکز آموزشی در محله شیعیان کابل دهها نفر کشته شدند که اکثر آنها دانشآموز بودند.
در گزارشهای روز قبل خبرگزاریها تعداد کشتهها ۴۸ نفر اعلام شد، اما مقامات افغان تعداد کشتههای این بمبگذاری را اکنون ۳۴ نفر اعلام کردهاند. ۵۶ نفر نیز در این انفجار زخمی شدهاند.
این حمله انتحاری در محله شیعهنشین دشت برچی کابل انجام شد و هدف آن یک مرکز آموزشی به نام «مهدی موعود» بود. این انفجار در یک کلاس درس روی داد و قربانیان آن دانشآموزانی عمدتاً از قوم هزاره بودند که خود را برای تحصیلات دانشگاهی آماده میکردند.
هنوز شخص یا گروهی مسئولیت این بمبگذاری انتحاری را برعهده نگرفته، اما مقامهای افغان گروه داعش را در این رابطه متهم میکنند.
داعش شیعیان را «کافر» قلمداد میکند و بارها به اماکن آنها در افغانستان حمله کرده است. طی دو سال گذشته تنها در کابل دستکم ۱۳ بار به اماکن شیعی حمله شده است.
همزمان نیروهای دولتی افغان و آمریکا حملات خود به پیکارجویان گروه «حکومت اسلامی»، داعش، را تشدید کرده و طالبان نیز حملات به این گروه را افزایش داده است.
طالبان گرچه با داعش نیز درگیر شده اما از فشار خود بر ارتش افغانستان نیز نکاسته و طی این هفته تهاجم بزرگی را به شهر غزنی ترتیب داد اما نیروهای دولتی موفق شدند این حمله را با تلفات زیاد تا حد زیادی دفع کنند.
لغو «ضمانت امنیتی» کارکنان صلیب سرخ جهانی
در همین حال، گروه طالبان روز چهارشنبه اعلام کرد که ضمانت امنیتی خود را برای صلیب سرخ جهانی در افغانستان لغو میکند.
به گفته طالبان، این سازمان به زندانیانی که در زندان «پل چرخی» کابل دست به اعتصاب غذا زده بودند، بیتوجهی کرده و مراقبتهای پزشکی لازم را برای آنها فراهم نکرده است.
طالبان در بیانیهای اعلام کرد: «امارت اسلامی از این پس حفاظت از جان و مال کارکنان صلیب سرخ جهانی را تضمین نمیکند تا زمانی که آنها با امارت اسلامی به توافقی برسند و اقدامات خود را اصلاح کنند.»