ادامه خروج دیپلمات‌های غربی از هائیتی

پورتو پرنس، پایتخت هائیتی

نمایندگان کشورهای متعدد روز دوشنبه در منطقه کارائیب تشکیل جلسه خواهند داد تا به وضعیت رو به وخامت در هائیتی رسیدگی کنند.

در روزهای اخیر خشونت باندهای تبهکار، پایتخت این کشور جزیره‌ای فقیر را فلج کرده و دیپلمات‌های خارجی را مجبور به فرار از هائیتی کرده‌است.

گروه‌های جنایتکار که پیش از این کنترل بخش عمده‌ای از پورتو پرنس، پایتخت هائیتی، و همچنین مسیرهای منتهی به سایر نقاط این کشور را در دست داشته‌اند، در روزهای اخیر با تلاش برای برکناری آریل هنری از سمت نخست‌وزیری هائیتی ویرانی به بار آورده‌اند.

«کاریکام»، اتحادی از کشورهای حوزه کارائیب، نمایندگان ایالات متحده، فرانسه، کانادا و سازمان ملل را به نشستی در جامائیکا فراخوانده است تا دربارهٔ این خشونت‌ها و راه‌های ارائه کمک به هائیتی گفت‌وگو کنند.

بهارات جاگدئو، معاون رئیس‌جمهور گویان، روز یکشنبه گفت که کشورها به دنبال برقراری نظم و احیای مجدد اعتماد مردم هائیتی خواهند بود.

او افزود: «جنایتکاران اکنون کشور را تصرف کرده‌اند. دولتی وجود ندارد و این کشور در حال تبدیل شدن به یک جامعه شکست خورده است.»

با تشدید هرج و مرج، جسدهایی در خیابان‌های پورتو پرنس دیده شده و طبق اعلام سازمان بین‌المللی مهاجرت، این ناآرامی‌ها ۳۶۲ هزار نفر از مردم هائیتی را آواره کرده است.

بیشتر در این باره: رهبر باند اصلی مسلح هائیتی در مورد آغاز جنگ داخلی هشدار داد

ایالات متحده روز یکشنبه اعلام کرد که کارکنان غیر ضروری آمریکایی را با هواپیما از سفارت خود در پورتو پرنس خارج کرده است.

در همین حال، وزارت امور خارجه آلمان نیز اعلام کرد که سفیر آن کشور به همراه سایر نمایندگان اتحادیه اروپا روز یکشنبه هائیتی را ترک کرده و راهی جمهوری دومینیکن شده‌اند.

پلیس هائیتی شامگاه جمعه توانست حملات باندهای تبهکار به کاخ ریاست جمهوری و چند ساختمان مهم دیگر را دفع کند.

فرودگاه هائیتی نیز همچنان بسته است و شهر پورتو پرنس و غرب هائیتی در وضعیت اضطراری یک‌ماهه و منع تردد شبانه قرار دارند.

باندهای تبهکار مسلح اخیراً به زیرساخت‌های حیاتی کشور از جمله دو زندان حمله کرده‌اند که منجر به فرار اکثر ۳۸۰۰ زندانی این زندان‌ها شده است.

این باندها به همراه برخی از مردم عادی هائیتی، خواستار استعفای نخست‌وزیر هستند که قرار بود در فوریه از سمت خود کناره‌گیری کند اما در عوض با اپوزیسیون به توافق تقسیم قدرت تا زمان برگزاری انتخابات جدید رسید.

واشینگتن از هنری خواسته است تا اصلاحات سیاسی فوری را تصویب کند. هنری هنگام آغاز خشونت‌ها در کنیا بود و اکنون طبق گزارش‌ها در پورتوریکو گرفتار شده است.