یک روز تا انتخابات آمریکا؛ فاصله هریس و ترامپ در ایالت‌های کلیدی به هم نزدیک شد

کامالا هریس و دونالد ترامپ یک روز مانده به روز رأی‌گیری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، کارزارهای خود را با مجموعه‌ای از تجمعات و حضورهای رسانه‌ای در ایالت‌های کلیدی به‌ویژه در شمال شرقی ایالات متحده تشدید کردند.

تمرکز این دو نامزد دموکرات و جمهوری‌خواه بر ایالت‌های معروف به ناحیه یا نوارهٔ «زنگ‌زده» است. این ایالت‌های سابقاً صنعتی، از دهه ۱۹۸۰ با افول شدید اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

هریس قرار است روز دوشنبه ۱۴ آبان در شهرهای آلن‌تاون، پیتسبورگ و فیلادلفیا در پنسیلوانیا حضور یابد، که نشان‌دهنده اهمیت حیاتی این ایالت برای پیروزی اوست. ترامپ روز خود را در کارولینای شمالی شروع می‌کند و سپس به پنسیلوانیا و میشیگان خواهد رفت.

نظرسنجی‌ها رقابت تنگاتنگی میان دو نامزد را نشان می‌دهند و بیش از ۷۸ میلیون آمریکایی تا کنون رأی داده‌اند که نزدیک به نیمی از کل آرا در سال ۲۰۲۰ است.

آخرین نظرسنجی شبکه ان‌بی‌سی از انتخابات نشان داد که هریس و ترامپ هر دو با ۴۹ درصد در یک سطح قرار دارند.

Your browser doesn’t support HTML5

دونالد ترامپ؛ نامزد جمهوری‌خواه که چهرۀ حزب را برای همیشه تغییر داد

به گزارش آسوشیتدپرس، کامالا هریس در سخنرانی‌های روز یکشنبه خود در ایالت میشیگان برخلاف تجمع‌های قبلی که اتهام‌هایی مانند عدم ثبات، بی‌پروایی و به دنبال قدرت بی حد بودن را به دونالد ترامپ نسبت می‌داد، کوشید تا لحن خوش‌بینانه خود را در برابر پیام‌های تیره رقیبش، که نام او را ذکر نمی‌کرد، قرار بدهد.

او در آخرین تجمع انتخاباتی خود در میشیگان متعهد شد که «تمام تلاش خود را برای پایان دادن به جنگ در غزه» انجام دهد تا رأی‌دهندگان عرب-آمریکایی و مسلمان را جذب کند. ترامپ نیز در تجمعی در لیتیتز، پنسیلوانیا، اظهار داشت که هرگز نباید پس از شکست در سال ۲۰۲۰ کاخ سفید را ترک می‌کرد و به شکلی شوخی‌آمیز گفت که با شلیک کردن افراد به سوی خبرنگاران مشکلی ندارد.

با این حال سخنگوی ستاد انتخاباتی آقای ترامپ در بیانیه‌ای اعلام کرد که اظهارات او دربارهٔ رسانه‌ها نبود، بلکه به تهدیدات علیه خود که «لفاظی‌های خطرناک دموکرات‌ها آن را برانگیخته بود» اشاره داشت.

ترامپ همچنین پیشنهاد داد که به «رابرت اف کندی جونیور»، سیاستمدار مخالف برخی از واکسیناسیون‌ها، نقشی در سیاست‌های بهداشتی بدهد و اشاره کرد که ممکن است او در صورت انتخاب شدن، فلوراید را از آب آشامیدنی حذف کند.

از سوی دیگر، هریس از پاسخ دادن به سؤالی دربارهٔ نظر خود در مورد «طرح ۳۶» ایالت کالیفرنیا که سخت‌گیری در مجازات‌های سرقت و مواد مخدر را پیشنهاد می‌دهد، خودداری کرد.

Your browser doesn’t support HTML5

کامالا هریس، نامزد دموکرات که از خانواده‌ای مهاجر برخاست

ستاد انتخاباتی ترامپ اعلام کرد که به باور او، نظرسنجی‌های اخیر روزنامه‌های نیویورک تایمز و دی‌موینز رجیستر با هدف تضعیف مشارکت رأی‌دهندگان ترامپ طراحی شده‌اند. ترامپ همچنین نتایج یک نظرسنجی غیرمنتظره در آیووا را که نشان‌دهنده پیشتازی هریس بود، رد و ادعا کرد که تمامی نظرسنجی‌های معتبر، او را با اختلاف پیشتاز نشان می‌دهند.

روز پایانی رای‌گیری در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا فردا سه‌شنبه ۱۵ آبان خواهد بود. به نوشته خبرگزاری رویترز، آخرین نظرسنجی‌ها نشان از رقابت تنگاتنگ دو نامزد دارد و در حالی که حمایت رای‌دهندگان زن از کامالا هریس ۶۰ ساله تقویت شده است، دونالد ترامپ ۷۸ ساله جایگاه خود در بین رای‌دهندگان لاتین‌تبار و به‌ویژه مردان را تثبیت کرده است.

بر اساس نظرسنجی مشترک خبرگزاری رویترز و مؤسسه ایپسوس، رای‌دهندگان به‌طور کلی هر دو نامزد را «نامطلوب» می‌دانند اما این باعث انصراف آنها از رای دادن نشده است.

میشیگان، برای هر دو رقیب، یکی از هفت ایالت حساس است اما به ویژه برای کامالا هریس این ایالت و همچنین ایالت‌ها پنسیلوانیا و ویسکانسین اهمیتی ویژه دارند.

باراک اوباما در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ هر سه ایالت را برد اما دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ در هر سه ایالت به پیروزی رسید و موجی از انتقادهای درون‌حزبی را در بین دموکرات‌ها برانگیخت.

در آن سال بسیاری از دموکرات‌های می‌گفتند هیلاری کلینتون، نامزد این حزب، پیروزی در این سه ایالت را بدیهی پنداشته بود.

افزایش اطلاعات جعلی در آستانه برگزاری انتخابات

در همین حال مدیر آژانس امنیت سایبری آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که با وجود موج گسترده اطلاعات نادرست و جعلی، این نهاد هیچ مدرکی از فعالیت‌هایی که بتواند به طور مستقیم بر نتیجه انتخابات تأثیر بگذارد، مشاهده نکرده است.

به گفته جن ایسترلی، ‌انتخابات ۲۰۲۴ با حجم «بی‌سابقه‌ای» از «اطلاعات جعلی» از سوی «دشمنان خارجی» روبرو بوده است.

نهادهای آمریکایی هشدار داده‌اند که روسیه و سایر کشورها قصد دارند پیش از انتخابات به ترویج روایت‌های تفرقه‌افکنانه بپردازند؛ با این حال روسیه این اتهام را رد کرده است.

هفته گذشته، مقامات ایالت جورجیا ویدیوی «جعلی» منتشر شده در فضای مجازی را که یک مهاجر اهل هائیتی را با چندین شناسنامه جعلی از ایالت جورجیا نشان می‌داد و ادعا می‌کرد چندین بار رای داده است، «اطلاعات غلط هدفمند» توصیف کردند، پس از آن، مقامات ارشد اطلاعاتی ایالات متحده، در بیانیه‌ای این ویدیو را به روسیه مرتبط دانستند.

یک مقام ارشد آژانس امنیت سایبری و زیرساخت‌ آمریکا گفته است احتمال بالایی وجود دارد که تلاش‌های خارجی برای انتشار اطلاعات تا هفته‌ها و ماه‌ها پس از انتخابات، تا ششم ژانویه ادامه داشته باشد.

بیشتر در این باره: ایالت‌های «چرخشی» در انتخابات آمریکا و وضعیت دو نامزد در آن‌ها