رئیس قوه قضائیه ایران خواستار «برخورد بازدارنده و فوری» با معترضان شد

غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه ایران

رئیس قوه قضائیه ایران خواستار «برخورد بازدارنده و فوری» دادستان کل کشور و مراجع قضایی با «عناصر اصلی اغتشاشگر و آشوب‌طلب حرفه‌ای» شد.

به گزارش خبرگزاری ایلنا در شامگاه پنج‌شنبه، ۳۱ مهر، غلامحسین محسنی اژه‌ای در تماس با دادستان‌های سراسر کشور گفت که این برخورد باید با افرادی صورت گیرد که «به اموال عمومی و دولتی خسارت وارد کرده‌اند، در برابر پلیس تمرد می‌کنند، و مرتبطین با سرویس‌های جاسوسی خارج از کشور» هستند.

مقامات جمهوری اسلامی از واژه «اغتشاشگر» برای اشاره به مردم معترض در جریان اعتراض‌های مدنی استفاده می‌کنند.

این دومین واکنش تهدید‌آمیز رئیس قوه قضائیه ایران در برخورد با تجمع‌های اعتراضی در پی کشته شدن مهسا امینی است. او روز دوشنبه، ۲۸ شهریور با لحنی تهدیدآمیز گفته بود: «جایی برای غفلت‌، اقدامات تحریک‌کننده، انتشار مطالب دروغ و انجام اقداماتی که می‌تواند جنبه مجرمانه داشته باشد، باقی نمی‌ماند.»

در روزهای گذشته همزمان با طیف گسترده واکنش‌های داخلی و بین‌المللی به کشته شدن مهسا امینی برخی مقامات قضایی و نظامی شروع به تهدید معترضان و فعالان فضای مجازی کرده‌اند.

محمدرضا نقدی،معاون هماهنگ‌کننده سپاه روز چهارشنبه، ۳۰ شهریور، تجمع‌های اعتراضی در پی مرگ مهسا امینی را نتیجه «رها»‌ بودن فضای مجازی در ایران عنوان کرد و خواستار «مدیریت» آن شد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز روز پنج‌شنبه، ۳۱ شهریور، اعتراضات خیابانی در ده‌ها شهر ایران پس از مرگ مهسا امینی را «فتنه» نامید و از قوه قضائیه خواست با «دروغ‌پردازان» در فضای مجازی، برخورد «عبرت‌آموز» انجام دهد.

در این بیانیه همچنین به صراحت از قوه قضائیه جمهوری اسلامی خواسته شده بود تا «شایعه‌سازان و دروغ‌پردازان در فضای مجازی و حقیقی که امنیت روانی جامعه را به مخاطره می‌اندازند، شناسایی و برخورد قاطعانه، عادلانه و عبرت‌آموز با آنان انجام دهد.»

با وجود این که جریان‌های وابسته به حاکمیت در جریان تجمع‌های اعتراضی تلاش می‌کنند تا تخریب اموال عمومی را به معترضان نسبت دهند، بر اساس شهادت برخی شاهدان از جمله در دادگاه بین‌المللی آبان و ویدئوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، این تخریب‌ها در بسیاری از موارد توسط نیروهای گارد ویژه و لباس‌شخصی با هدف ایجاد رعب و وحشت و تحریف جریان‌های اعتراضی صورت می‌گیرد.

مهسا امینی، جوان ۲۲ ساله اهل سقز که برای دیدار با خویشاوندان، همراه با خانواده به تهران سفر کرده بود، پس از بازداشت از سوی ماموران گشت ارشاد و انتقال به ساختمان پلیس امنیت اخلاقی در تهران، بر اثر ضرب و جرح، دچار مرگ مغزی شد و روز ۲۵ شهریور درگذشت.