روزنامه اسرائیلی جروزالم پست یکشنبه پنجم دی ماه به نقل از مقامهای ارشد امنیتی این کشور نوشته است در سالهای گذشته، ارتش اسرائیل با حمله به دهها موضع حزبالله لبنان در سوریه اقدامات این گروه را مختل کرده، اما این گروه مورد حمایت ایران به این حملات پاسخ نداده است.
طبق این گزارش، یک مقام ارشد اسرائیلی اذعان کرده است که ارتش اسرائیل در سه سال گذشته دهها موضع حزبالله لبنان را در سوریه هدف قرار داده است.
جروزالم پست اضافه کرده است، دیگر مقامات ارشد اسرائیل نیز خاطرنشان کردند که حزبالله لبنان به حملات اسرائیل در سوریه که به شدت تلاشهای لجستیکی و عملیاتی این گروه را برای ایجاد پایگاهها، انتقال تسلیحات، مهمات و زیرساختها برای استقرار در بلندیهای جولان و منطقه مرزی با اردن مختل کرده، پاسخ نداده است.
این روزنامه نام این مقامهای ارشد اسرائیل را فاش نکرده است.
یکی از این مقامهای ارشد اسرائیل گفته است، سطح (اقدامات ) بازدارنده علیه گروه شیعه (در سوریه) خیلی بالاست.
بیشتر در این باره: حملهٔ دوباره به «اهداف ایرانی» در لاذقیهاین گزارش اضافه کرده است، با این حال، برخی دیگر خاطرنشان کردند که حزب الله لبنان با کمک ایران در حال آماده شدن برای احتمال حمله به جبهه داخلی اسرائیل و سربازان ارتش اسرائیل در مرز با خاک سوریه در آینده است.
جروزالم پست نوشته است، ایران از مسیرهای دریایی، زمینی یا هوایی تسلیحات در اختیار حزب الله لبنان قرار میدهد که از طریق کاروانهایی به بلندی های جولان سوریه می رسد.
این گزارش میافزاید، حزب الله لبنان توانسته است در برخی نقاط انبارهای مهماتی را ایجاد کند، اما این تاسیسات در حملات نیروی هوایی اسرائیل منهدم میشوند.
این مقامات امنیتی همچنین گفتهاند٬ ارتش اسرائیل اقدامات بازدارندهای علیه ایران در سوریه و شرق این کشور از جمله منطقه تنف انجام داده است و ایران نیز به این حملات پاسخ نداده است.
مقامات ارشد امنیتی اسرائیل ماه گذشته گفته بودند که در حمله هوایی کمسابقه جنگندههای این کشور به بندر لاذقیه در سوریه، «۷۵ درصد از جنگافزار ارسالی ایران به سوریه منهدم شده است».
مقامات امنیتی اسرائیلی گفته بودند، بخش بزرگی از جنگافزار ارسالی از ایران با کشتی به سوریه، ساخت خود ایران بوده و با هدف رساندن به دست نیروهای حزبالله لبنان به سوی سوریه بارگیری شده بود.
اسرائیل از سالها پیش میگوید که حضور ایران و متحدانش در سوریه را «تحمل نخواهد کرد» اما ایران و سوریه تاکید دارند که روابط «راهبردی» این دو متحد کماکان رو به گسترش است.
جنگ داخلی سوریه در سال ۱۳۸۹، پس از سرکوب شدید تظاهرات و اعتراضات عمدتا مسالمتآمیز به حکومت اسد آغاز شد. اندکی نگذشت که اعتراضات به درگیریهای مسلحانه انجامید و در نهایت پای کشورهای منطقه و جهان نیز به بحران سوریه باز شد. روسیه و جمهوری اسلامی ایران به همراه گروه نیابتی اش٬ حزبااله لبنان٬ مهمترین حامیان بشار اسد هستند و با وجود انتقادهای پیدرپی غرب، طی سالهای گذشته چه بهشکل مالی و چه نظامی از حکومت مرکزی سوریه پشتیبانی کردهاند.
بشار اسد سه سال پیش در مصاحبهای گفته بود٬ شبهنظامیان شیعه و نیروهای حزبالله به بازپسگیری ۴۰ درصد از سوریه، به دولت مرکزی دمشق کمک کردهاند.
رئیسجمهوری سوریه از حزبالله با عنوان «عنصر بنیادین» در جریان جنگ داخلی نام برده و گفته بود «نبرد طولانیست، و به این نیروهای مسلح نیز برای زمانی طولانی نیاز خواهیم داشت».
با استفاده از جروزالم پست و رادیو فردا