با گذشت چند روز از آخرین حملات اسرائیل به سوریه، دبیر کل حزب الله لبنان از حملات راکتی از سوریه به اسرائیل، که بمباران های اسرائیل علیه «اهداف نظامی ایران در سوریه» را بدنبال آورد، با عنوان «شب موشکها» تجلیل، و اسرائیل را به حملات موشکی تازه تهدید کرد.
دبیر کل حزب الله شامگاه دوشنبه ۲۴ اردیبهشت در یک سخنرانی ویدیویی، هشدار داد که «اگر اسرائیل بار دیگر به سوریه حمله کند؛ تهدید کند؛ از خطوط قرمز عبور کند، اشتباه کرده است زیرا واکنش این بار در قلب اسرائیل خواهد بود». وی توضیح بیشتری نداد اما مدعی شد که واکنش بعدی «در زمان و مکان مناسب» خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری ها و رسانه های منطقه، حسن نصرالله گفت «مرحله تازه ای» آغاز شده است.
وی مدعی شد که شمار موشک های شلیک شده در حملات هفته گذشته از سوریه به سوی اسرائیل ۵۵ فروند و شامل «موشک های سنگین» بود. اما او به ماهیت نیروهایی که این حملات موشکی را انجام دادند، اشاره نکرد.
اسرائیل گفته بود بامداد پنجشنبه بیستم اردیبهشت بیست راکت از سوریه به سوی خط مرزی اسرائیل نشانه گیری شد که شانزده راکت در خاک سوریه فرود آمد و سامانه های دفاع هوایی اسرائیل چهار راکت دیگر را در هوا متلاشی کردند.
به گفته اسرائیل، این تعرض نظامی از سوی قاسم سلیمانی، فرمانده شاخه نظامی سپاه پاسداران ایران، برنامه ریزی شد و نیروهای وابسته به او آن را اجرا کردند.
اسرائیل در واکنش خود به بیش از پنجاه هدف وابسته به سپاه پاسداران ایران در سوریه حمله کرد که به گفته آویگدور لیبرمن، «تقریبا همه آنها را منهدم کرد».
حسن نصرالله اما با این ادعا که اسرائیل شمار راکت های شلیک شده به سوی خود را بسیار کمتر اعلام کرده، این ادعا را نیز مطرح کرد که اسرائیل به «اماکن خالی» حمله کرد.
به توصیف وی، «شب موشک ها» نشان داد که پشت جبهه اسرائیل «آماده جنگ نیست؛ نه از نظر پناهگاهها، نه زیرساخت ها و نه آمادگی روانی؛ یک افتضاح اسرائیلی شناخته شده».
این در حالی است که اسرائیل بر آمادگی کامل نظامی و توان بالای خود در دفاع از پشت جبهه و امنیت مردمش تاکید دارد.
آمریکا، آلمان و قدرت های دیگر حملات یاد شده را کار ایران دانسته و از این کشور خواستند که از این تعرض ها دست بردارد.
سخنان حسن نصرالله در باره رخدادهای بامداد پنجشنبه در حالی است که تمامی فرماندهان نظامی ایران، بویژه سران سپاه پاسداران، سکوت خود در این موضوع را نشکسته اند. تنها سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته بود که آن حملات راکتی، کار ارتش سوریه و «دفاع متقابل» بوده است.
دبیر کل حزب الله در سخنان دوشنبه خود از خروج آمریکا از برجام نیز انتقاد کرد و گفت «ترامپ می داند که ایران برنامه تولید سلاح هسته ای ندارد و موشک های بالیستیک تولید نمی کند اما مشکل او این است که ایران حامی حزب الله، حامی حماس و حامی سایر گروههای مقاومت است».
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، دو هفته پیش با رونمایی از اسناد اتمی ایران که در هفته های گذشته بدست اسرائیل رسیده است، گفت که جمهوری اسلامی با هدف تولید بمب اتمی برنامه هسته ای خود را آغاز کرد و در ادعایش که در جستجوی بمب هسته ای نبود، «دروغ» گفت و برجام بر اساس «دروغ های ایران» تنظیم شد.
همچنین ادعای حسن نصرالله در خصوص عدم تولید موشک های بالیستیک ایران در شرایطی است که ایران خود تایید می کند که از سال ها پیش موشک های دوربرد با برد بیش از دو هزار کیلومتر تولید کرده است؛ حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، هفته گذشته گفت که ایران هر چقدر که بخواهد موشک می سازد و انبار می کند.
حسن نصرالله که در سخنان این بار خود، «مشکل اصلی» رییس جمهوری آمریکا با ایران را در حمایت تهران از همه «گروههای مقاومت» دانست، سال گذشته اذعان کرد که «پول، سلاح، آب و نان و همه چیز حزب الله از ایران می آید و تا زمانی که ایران پول دارد، حزب الله نیز پول دارد».
آنچه که مخالفان اسرائیل و آمریکا آن را «جبهه مقاومت» می نامند، گروههایی است که از نظر بخش بزرگی از جامعه جهانی تروریستی هستند و مورد تحریم قرار دارند. مردم ایران نیز در شعارهای اعتراضی خود پیوسته خواهان دور شدن حکومت ایران از حمایت از این گروهها و خاتمه دادن به سیاستی است که منافع ملی ایران را به خطر انداخته و بیت المال ایران را به جای هزینه شدن در راه رفاه مردم ایران در اختیار این گروههای بیگانه می گذارد.
حسن نصرالله اما در سخنان دوشنبه اش با اشاره به وضعیت غزه و شمار زیاد کشته های فلسطینیان در تظاهرات دوشنبه 24 اردیبهشت، همزمان با گشایش سفارت آمریکا در اورشلیم، از حماس و فلسطینیان نیز بخاطر «تبدیل کردن وضع حقارت بار غزه و یاس مردم به خشم و مقاومت» تقدیر کرد.
به گفته او، رییس جمهوری آمریکا در دو هفته آینده جزییات «توافق قرن» را اعلام خواهد کرد. وی پیشاپیش گفت، هر کس از سران عرب نیز که با طرح ترامپ مخالفت کند، از سوی آمریکا مجازات خواهد شد.
آمریکا تاکید کرده است که سران فلسطینی خشونت و سیه روزی را بر مردم خود تحمیل می کنند؛ دولت دونالد ترامپ دوشنبه همزمان با انتقال سفارت خود به اورشلیم، بر ادامه تلاش برای صلح نهایی و مبتنی بر حقیقت میان اسرائیل و فلسطینیان تاکید کرد.
حسن نصرالله تهدیدهای هر از گاه خود علیه اسرائیل و هشدارها به آمریکا را در حالی تکرار می کند که خود از جنگ سال ۲۰۰۶، در مخفیگاهها زندگی می کند و در انظار دیده نمی شود.
نصرالله تازه ترین سخنرانی اش را به مناسبت دومین سالروز کشته شدن مصطفی بدرالدین، فرمانده شاخه نظامی حزب الله، بیان کرد.
حزب الله کشته شدن بدرالدین را به اسرائیل نسبت داد، همانگونه که پیش از بدرالدین که برادر همسر عماد مغنیه بود، کشته شدن عماد مغنیه در بمب گذاری ده سال پیش در دمشق و سپس کشته شدن جهاد مغنیه، پسر عماد مغنیه را نیز به اسرائیل نسبت داد. مصطفی بدرالدین بعد از جهاد مغنیه فرمانده نظامی حزب الله شده بود.