هاشمی گلپایگانی، دبیر «پرحاشیه» ستاد امر به معروف، برکنار شد

محمدصالح هاشمی گلپایگانی، دبیر ستاد امر به معروف که برکنار شده است

محمدصالح هاشمی گلپایگانی، دبیر ستاد امر به معروف که در ماه‌های گذشته اظهارنظرهایی جنجالی درباره حجاب اجباری داشته، برکنار شد.

خبرگزاری دولتی ایرنا، روز یک‌شنبه، هفتم خرداد اعلام کرد که مراسم معارفه محمدحسین طاهری آکردی که جایگزین آقای هاشمی گلپایگانی می‌شود در همین روز برگزار شده است.

محمدصالح هاشمی گلپایگانی که از خرداد ۱۴۰۰ به عنوان دبیر ستاد امر به معروف منصوب شده بود، در ماه‌های گذشته طرح‌ها و پیشنهادهای پرحاشیه‌ای را برای مقابله با آن‌چه «بدحجابی» می‌خواند، ارائه کرد. اظهارنظرهای او حتی با واکنش گسترده مقامات و رسانه‌های حکومتی همراه شده بود.

او اواسط ماه مهر ۱۴۰۱ و در هفته‌های نخست شروع اعتراضات «زن زندگی آزادی»، ضمن انتقاد شدید از مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی، خواستار استفاده از حامیان حجاب اجباری برای مقابله با آن چه «بدحجابی» می‌خواند شد و ادعا کرد که «سه میلیون نفر تمایل به ورود به عرصه‌های مختلف عفاف و حجاب دارند.»

ازجمله پیشنهادهای دبیر سابق ستاد امر به معروف در آن زمان استفاده از «رانندگان تاکسی‌های اینترنتی» برای مقابه با «بدحجابی» بود. آقای هاشمی گلپایگانی گفته بود که «اگر چهار میلیون راننده تاکسی اینترنتی بدانند که با سوار کردن فرد بی حجاب جریمه می‌شوند بالای ۵۰ درصد مشکل کشف حجاب در خودروها حل می‌شود.»

بیشتر در این باره: اعتراض دبیر ستاد امر به معروف به «ناامیدی» در میان آمران حجاب اجباری

پس از آغاز اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در ایران، بسیاری از زنان معترض بدون رعایت پوشش حجاب اجباری در مراکز عمومی حضور پیدا کردند. این اعتراض مدنی که تاکنون نیز ادامه دارد موجب اعتراض و انتقاد گسترده حامیان حجاب اجباری شده است.

تغییرات جدید در ستاد امر به معروف چند روز پس از ارائه لایحه «عفاف و حجاب» از سوی دولت ابراهیم رئیسی به مجلس شورای اسلامی صورت گرفته است.

در این لایحه مجازات‌های سنگینی برای زنانی که حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند پیش‌بینی شده، اما به دلیل چند ماده از آن که دست حامیان حجاب اجباری را برای برخورد مستقل یا خشونت‌آمیز با این زنان می‌بندد، مورد انتقاد گسترده شخصیت‌های مذهبی قرار گرفته است.

بیشتر در این باره: دعوا در میان حامیان حکومت بر سر لایحه حجاب؛ ستاد نهی از منکر «لایحه موازی» می‌دهد

در ماده هشت لایحه «عفاف و حجاب» تأکید شده است: «هیچ کس حق ندارد تحت عنوان امر به معروف و یا نهی از منکر نسبت به بانوانی که حجاب شرعی را رعایت نکرده‌اند، مرتکب اعمال مجرمانه از قبیل توهین، افترا، تهدید، ضرب و جرح و یا نقض حریم خصوصی آنان شود و در صورت ارتکاب، مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم خواهد شد.»

هفته گذشته و در میانه جنجال و مخالفت اصولگرایان با لایحه موسوم به «عفاف و حجاب» روزنامه اعتماد از تهیه متنی توسط ستاد امر به معروف به شکل موازی با لایحه قوه قضاییه و دولت، خبر داده بود.

بر مبنای متن نظر ستاد امر به معروف که روزنامه اعتماد درباره آن گزارش داد، در کنار موضوع حجاب به رفتارهایی دیگر چون «روزه‌خواری»، «روبوسی زن و مرد »، «سگ‌گردانی» و رقص نیز اشاره شده بود.

با استفاده از گزارش‌های ایرنا و رادیوفردا؛ ف.ع/ پ.پ