به گفته یک کنشگر اجتماعی عرب در دو سال گذشته دست کم ۶۰ زن در خوزستان به دلایل «ناموسی» به قتل رسیدهاند.
عاطفه بروایه، مدیرعامل سمن (انجمن غیردولتی) زنان ریحانه، در گفتوگویی که در شماره اخیر نشریه «اندیشه پویا» منتشر شده، با اشاره به افزایش محسوس جرایم ناموسی در خوزستان بهویژه در مناطق عربنشین در سالهای گذشته گفته است «عادتهایی که در جامعه عرب رو به تغییر بود، به دلیل شرایط اقتصادی و اقلیمی و فقر افزایش داشته است».
این کنشگر اجتماعی با بیان این که در میان کشتهشدگان قتلهای ناموسی دختر ۱۰ و ۱۵ ساله هم وجود داشته، گفته است که در ارتباط با این ۶۰ مورد قتل تاکنون یک نفر هم مجازات نشده و حتی خانوادهها از قاتلان شکایتی نکردهاند.
در همین رابطه پونه پیلرام، رئیس سابق کمیسیون زنان فرمانداری اهواز، هم با اشاره به افزایش زنان «تنفروش» در سالهای اخیر در خوزستان یکی از مهم ترین دلایل آن را «بیکاریهای ناشی از بیآبی، فقر و تورم از سال ۱۳۹۷ به بعد» عنوان کرده است.
در سال گذشته گزارشهای متعددی از خشونت علیه زنان و قتلهای ناموسی در ایران منتشر شده که از آن جمله میتوان به بریدن سر رومینا اشرفی، دختر ۱۳ ساله تالشی از سوی پدرش، قتل ریحانه عامری، دختر ۲۲ ساله کرمانی به دست پدرش با «میله آهنی»، کشتن فاطمه فرحی در آبادان از سوی همسرش که پسرعموی او نیز بود، کشته شدن شکیبا بختیار دختر ۱۶ ساله کرمانشاهی با ضربات چاقوی پدرش و به رگبار بستن دو دختر نوجوان سیستان و بلوچستانی از سوی خانواده آنها اشاره کرد.
در پی این اتفافات مرگبار علیه زنان در ایران، دیدبان حقوق بشر در آذر ۹۹ خواستار اصلاح و تصویب هر چه سریعتر لایحه منع خشونت علیه زنان از سوی جمهوری اسلامی شد.
ایران یکی از چهار کشوری است که به کنوانسیون سازمان ملل برای رفع هر گونه تبعیض علیه زنان ملحق نشده است.