برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، روز دوشنبه ۱۱ آذرماه به گزارشها در خصوص آزار و اذیت خبرنگاران ایرانی رسانههای فارسی زبان و خانواده های آنها واکنش نشان داده و این اقدامات را محکوم کرده است.
به گزارش توییتر بخش فارسی وزارت امور خارجه آمریکا، برایان هوک گفته است: «حکومت ایران خبرنگاران بخش فارسی صدای آمریکا، رادیو فردا، بی بی سی را هدف حمله گرفته. آمریکا هدف گرفتن خبرنگاران و خانواده هایشان را محکوم میکند و به برداشتن گامهای قاطع برای حمایت از آزادی بیان و مطبوعات ادامه میدهد.»
بیشتر در این باره: اقدام قوه قضاییه ایران علیه برخی کارمندان شبکه ایران اینترنشنالنهادهای امنیتی حکومت ایران طی سالهای گذشته با فشار به خانواده روزنامه نگاران شاغل در رسانههای فارسی زبان خواستار کنارهگیری آنان از کارشان شدهاند. اما به دنبال موج اخیر اعتراضات در ایران، نهادهای امنیتی اقدامات خود در این زمینه را تشدید کردهاند.
طی هفته گذشته گزارشهایی در خصوص آزار خانوادههای خبرنگاران شاغل در رسانههای فارسی بیرون از ایران توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی منتشر شده است.
وزارت اطلاعات ایران روز شنبه اقدامات شبکه ایران اینترنشنال را «مصداق همکاری با دشمنان ایران در اقدامات تروریستی» خواند. خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه ایران هم پنجم آذر گزارش داده بود که برخی از کارمندان «کلیدی و موثر» شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال «با محدودیتهای قضایی و حقوقی در مورد اموال خود مواجه شدهاند».
مرداد سال ۹۶ نیز قوه قضاییه ایران بیش از ۱۵۰ نفر را که در بخش فارسی بیبیسی به فعالیت مشغول بودند یا پیشتر در این رسانه فعالیت میکردند ممنوعالمعامله کرد.
در ماههای اخیر شماری از روزنامهنگاران رادیو فردا نیز توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی ممنوعالمعامله شدهاند.
واکنش سناتور کروز
سناتور جمهوریخواه تد کروز هم در توییتی به اظهارات جیمی فلای، رئیس رادیو آزادی، واکنش نشان داده و گفته است که حکومت ایران می خواهد خبرنگاران ایرانی را «ساکت و مرعوب» کند.
سناتور کروز در توییتی نوشته است، رژیم ایران در تلاش است تا خبرنگاران (شاغل در رسانههای) فارسی زبان را مرعوب و ساكت كند ، زیرا آنها میدانند كه حقیقت یکی از بزرگترین تهدیدات علیه تداوم حکومت آنان است.
جیمی فلای پیشتر در توییتر خود نوشته بود: «همان رژیمی که معترضان را در خیابانها میکشد، اکنون ایرانیانی را که در رادیو فردا و دیگر رسانهها به کار مشغولاند هدف قرار داده است؛ کسانی که تنها تلاششان، رساندن بیطرفانه اخبار و اطلاعات به مردم ایران است.»
سازمان گزارشگران بدون مرز (RSF) روز سهشنبه پنجم آذر با صدور بیانیهای تهدید و فشار نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی علیه خانوادههای روزنامهنگاران ایرانی فعال در خارج از کشور را محکوم کرده بود.
بر اساس گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز، در روزهای گذشته روزنامهنگاران فعال در رسانههایی چون رادیو فردا، بیبیسی، صدای امریکا، ایران اینترنشنال، من و تو و کیهان لندن، هدف تهدیدهای نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بودهاند.
در ردهبندی جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۱۹، ایران از میان ١٨٠ کشور جهان در رده ۱۷۰ قرار دارد.