پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای تشدید سرکوب زنان در ایران را مصداق شکنجه دانست

پارلمان اروپا با صدور قطعنامه‌ای، وخامت وضعیت حقوق بشر و تشدید سرکوب زنان در ایران توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرد و این روند را مصداق «شکنجه» دانست.

در این قطعنامه که روز پنجشنبه هشتم آذر ماه تصویب شد، از مقامات ایران خواسته شده تا با لغو قوانین تبعیض‌آمیز علیه زنان و دختران، «گشت ارشاد» و سایر نهادهای سرکوبگر را منحل کنند.

نمایندگان پارلمان اروپا همچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه مدافعان حقوق زنان و سایر قربانیان که به شکل خودسرانه بازداشته شده‌اند، از جمله شهروندان اتحادیه اروپا، شده‌اند و از جمهوری اسلامی خواسته‌اند به محکومیت و آزار و اذیت اقلیت‌های قومی و مذهبی در ایران، از جمله زنان بهائی، پایان دهد.

در این قطعنامه به برخود ماموران جمهوری اسلامی با زنان و به عنوان نمونه برخورد و بازداشت خودسرانه آهو دریایی اشاره شده که در یک حرکت اعتراضی در محطوه دانشگاه لباس خود را از تن درآورد.

نمایندگان پارلمان اروپا در ادامه با محکوم کردن بازداشت او، بیمار خواندن و نگهداری خانم دریایی «در حصر روان‌پزشکی» را مصداق شکنجه دانسته‌اند.

هانا نویمن، یکی از نمایندگان پارلمان اروپا، با انتشار بخشی از سخنرانی خود درباره برخورد سرکوب‌گرانه‌ رژیم جمهوری اسلامی در جمع نمایندگان پارلمان پیش از صدور قطعنامه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «آهو دریایی بیمار نیست، او درمان است و نمادی از شجاعت و مقاومت در برابر سرکوب رژیم ایران؛ همانند بسیاری دیگر که حتی نامشان را نمی‌دانیم».

او در سخنرانی خود در جمع نمایندگان اروپا با اشاره به بازگشایی کلینک‌ [ترک بی‌حجابی] برای «درمان» زنانی که حجاب اجباری را تحمل نمی‌کنند، این برخورد را سرکوبی دانست که در قالب درمان ارائه می‌شود و با اشاره به برخورد زنان در اروپای قرن ۱۶ گفت که این تاکتیک‌ها جدید نیستند.

این نماینده پارلمان اروپا گفت که در آن زمان تفتیش عقاید ابزاری برای تهمت و کنترل بود و کلینیک‌های رژیم ایران هم همین نقش را دارند.

خانم نویمن سپس افزود: «اما بیمار واقعی در اینجا رژیم جمهوری اسلامی است. با پارانویای مزمن، وحشت زده از زنانی که موهایشان را نشان می‌دهند یا آواز می‌خوانند. تنها چیزی که زنان ایرانی از آن رنج می‌برند این است که از این رژیمی که آزادی‌هایشان را سرکوب می‌کند و آینده آنها را می‌گیرد خسته شده‌اند».

پارلمان اروپا همچنین در این قطعنامه با تکرار خواسته پیشین خود از شورای اتحادیه اروپا برای تعیین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک سازمان تروریستی، از دولت ایران خواست تا امکان دسترسی بدون محدودیت به هیئت حقیقت‌یاب سازمان ملل و گزارشگر ویژه در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران را فراهم کند.

در این روز پارلمان اروپا دو قطعنامه دیگر نیز علیه نقض‌ حقوق بشر در کامبوج و هنگ‌کنگ صادر کرد.