شمار کشتههای توفند هلین در آمریکا به دست کم ۵۲ تن رسیده است. بنابر گزارشها خسارتهای این توفند تا کنون ۱۱۰ میلیارد دلار ارزیابی شده و بیش از سه میلیون نفر نیز در خاموشی به سر میبرند.
هلین یکی از قدرتمندترین و شاید پرهزینهترین توفندهایی است که در ایالات متحده به وقوع پیوسته و تا کنون شمار کشتههای آن به دست کم ۵۲ تن افزایش یافته و مقامات میگویند انتظار دارند شمار کشتهها افزایش یابد.
این توفند اواخر روز پنجشنبه با بادهایی با سرعت ۲۲۵ کیلومتر در ساعت به منطقه بیگبند فلوریدا رسید و سپس به سرعت از ایالتهای جورجیا، کارولینای شمالی و جنوبی و تنسی عبور کرد و درختان را از ریشه درآورد و خانهها را تکه تکه کرد.
در مسیر این توفند نهرها و رودخانهها از بستر خود خارج شدند و گردبادهایی به راه افتادند که سدها را به شدت تحت فشار قرار دادند.
تصویری که این توفند از خود به جا گذاشته به شکلی است که به گفته برایان کِمپ، فرماندار جورجیا، «به نظر میرسد که یک بمب منفجر شده باشد».
در غرب کارولینای شمالی رانش زمین و سیل موجب بسته شدن بزرگراه میان ایالاتی ۴۰ و جادههای دیگر شده و ارتباطها را قطع کرده است.
بزرگراه میان ایالتی ۴۰ یکی از شاه راههای سراسری آمریکا است که در مسیر بیش از ۴۰۰۰ کیلومتری خود از شهرهای متعددی میگذرد.
به گفته جاناتان پورتر، رئیس هواشناسی شرکت پیشبینی تجاری «آکو وِدِر»، خسارت این توفند در سراسر مسیر عبور خود بین ۹۵ تا ۱۱۰ میلیارد دلار برآورد شده که نشان میدهد هلین یکی از پرهزینهترین توفندهای تاریخ حال حاضر ایالات متحده است.
بقایای هلین، بارندگیهای سنگینی است موجب جاری شدن سیلهای عظیم شده و خطر شکستن سدها و غرق شدن کل شهرها را به دنبال دارد.
بیشتر در این باره: طوفان «هلین» در آمریکا؛ دهها کشته و قطع برق میلیونها نفرجو بایدن، رئیس جمهورآمریکا روز شنبه با اشاره به اینکه ویرانیهای به بار آمده توسط توفند هلین بسیار زیاد برآورد شده گفت که او و همسرش جیل، برای تمام کسانی که عزیزان خود را از دست دادهاند و تحت تاثیر این توفند قرار گرفتهاند دعا میکنند.
بر اساس گزارشها دست کم سه میلون مشترک در پنج ایالات آمریکا، عصر روز شنبه در خاموشی به سر بردند و مقامات نیز هشدار دادهاند که ممکن است چندین روز طول بکشد تا جریان برق برقرار شود.
بدترین موقعیت مربوط به کارولینای جنوبی است که در آن بیش از یک میلیون خانه و کسبو کار و در جورجیا ۷۵۰ خانوار بدون برق به سر میبرند.
این توفند منظرهای آشفته از قایقهای واژگون شده در بندرها، درختان افتاده، اتومبیلهای غرق شده و خیابانهای سیلزده به جا گذاشته است.
پلیس و آتشنشانان روز جمعه هزاران عملیات نجات را در سراسر ایالتهای آسیب دیده انجام دادند.
دانشمندان می گویند تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین احتمالاً در تشدید سریع طوفانها نقش دارد و موجب افزایش تعداد پدیدههای آب و هوایی مرگبار در سراسر دنیا شده است.