قدرت تندباد «مایکل» در راه فلوریدا «به‌شکل غیر منتظره‌ای» رو به افزایش است

مردم در حال آماده شدن برای توفان هستند

گزارش‌ها حاکی از افزایش «غیرمنتظره» قدرت تندباد دریایی مایکل، در راه فلوریدا در آمریکا، است.

درجه این تندباد ممکن است از ۳ به ۴ افزایش پیدا کند؛ در آن‌صورت بادهای آن ممکن است به ۲۵۱ کیلومتر در ساعت برسند و خرابی‌ها و خسارت‌های به‌مراتب بیشتری را برجای بگذارند.

از صدها هزار نفر از شهروندان در مناطق ساحلی خواسته شده تا محل سکونت خود را ترک کرده و به مناطق بلندتر و امن بروند.

انتظار می‌رود تندباد مایکل در ظهر روز چهارشنبه ۱۸ مهر به وقت آمریکا، به مناطق شمال‌غربی فلوریدا برسد.

مرکز ملی تندبادهای ایالات متحده در بامداد روز چهارشنبه اعلام کرد «قدرت مایکل تقریبا به درجه ۴ رسیده‌است. این [تندباد] ممکن است در شمال‌غربی ساحل مرگبار باشد».

تندبادی که در راه فلوریدا است سریعا از یک توفان استوایی به یک تندباد نسبتا شدید تبدیل شده و حال نیز در حال تبدیل‌شدن به یک ابَـرتندباد است.

اسوشیتدپرس می‌گوید انتظار می‌رود سرعت بادهای این تندباد در ساعت‌های پیش‌رو به ۲۰۰ کیلومتر و بلندی امواج ناشی از آن به چهار متر برسد؛ «یعنی تبدیل‌شدن مایکل به یکی از بدترین تندبادهای استوایی در تاریخ در شمال شرق ایالت فلوریدا».

رایان مائو، یک هواشناس در آمریکا به اسوشیتدپرس گفته «فکر می‌کنم بدترین سناریو است. فکر نمی‌کنم هیچ‌کس تا کنون چنین چیزی را در [شمال‌شرق فلوریدا] تجربه کرده باشد».

رویترز نیز به نقل از بو پترسون، شهردار بندر سنت جو در فلوریدا، می‌گوید «خطرات جانی این توفان چند جانبه است». ریک اسکات، فرماندار فلوریدا نیز پیش‌بینی کرده است مایکل به «مرگبارترین توفان طی دهه‌های گذشته تبدیل شود».

رئیس‌جمهوری آمریکا در ایالت فلوریدا اعلام وضعیت اضطراری کرده‌است.

تندبادهای دریایی در این منطقه از جهان به پنج دسته تقسیم می‌شوند که شماره‌هایی از یک تا پنج را در برمی‌گیرد. به‌ترتیب با بادهایی که سرعت آن‌ها از حداکثر ۹۵ کیلومتر در ساعت (درجه ۱) تا بیش از ۲۵۲ کیلومتر در ساعت (درجه ۵) می‌رسند. در مناطق غرب اقیانوس آرام سرعت مرگبارترین تندبادها به حدود ۲۰۰ کیلومتر در ساعت، در شمال اقیانوس هند به ۲۲۰ کیلومتر در ساعت، در فیجی و استرالیا به ۲۸۰ کیلومتر در ساعت می‌رسند.

بنا بر برآوردهای وب‌سایت «واندرگراوند» مرگبارترین توفان‌ها در آمریکا، توفان گالوستون در سال ۱۹۰۰، توفان دریاچه اوکی‌چوبی در ۱۹۲۸ و توفان کاترینا در سال ۲۰۰۵ میلادی هستند.

اسوشیتدپرس، رویترز، توئیتر|ت