آژانس: سطح غنی‌سازی اورانیوم در تأسیسات نطنز به ۶۳ درصد رسید

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی روز سه شنبه اعلام کرد، نمونه گیری‌های انجام شده از تاسیسات هسته‌ای نطنز نشان می‌دهد که «نوسانات» غنی‌سازی اورانیوم تا سطح غنای ۶۳ درصد رسیده است.

این میزان کمی بالاتر غنی سازی ۶۰ درصدی است که ایران ماه گذشته اعلام کرده بود.

رویترز می‌گوید٬ گزارش تازه آژانس درباره تولید اورانیوم با غنای ۶۳ درصدی می‌تواند مذاکرات احیای توافق هسته‌ای موسوم به برجام در وین پایتخت اتریش را با پیچیدگی‌های تازه‌ای مواجه کند.

به دنبال انفجار در تاسیسات غنی‌سازی نطنز در ۲۲ فروردین سال جاری، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که در واکنش به این اتفاق، قصد دارد غنی‌سازی ۶۰ درصدی را آغاز کند. آژانس نیز ۲۹ فروردین راستی آزمایی کرد که ایران «تولید یو اف شش» با غنای تا ۶۰ درصد را از طریق تزریق گاز «یو اف شش» با غنای تا ۵ درصد به طور همزمان به دو زنجیره «آی آر چهار» و «آی آر شش» در خطوط تحقیق و توسعه در نطنز آغاز کرد.

در بخشی از این گزارش تازه آژانس بین المللی انرژی اتمی که به دست رویترز رسیده، آمده است، بررسی نمونه‌گیری‌های انجام شده در تاریخ ۲۲ آوریل توسط آژانس نشان‌دهنده غنی سازی با خلوص ۶۳ درصد است که با نوسانات سطح غنی سازی (همانگونه که توسط ایران توصیف شده) سازگار است.

رویترز با این حال می‌گوید، آژانس بین المللی انرژی اتمی توضیحی در خصوص دلیل وقوع این نوسانات ارائه نکرده است.

غنی سازی اورانیوم با غنای ۶۳ درصد اقدام تازه ایران در عدول از توافق «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام است که به ایران اجازه داده است که غنی سازی ۳.۶۷ درصدی داشته باشد.

بیشتر در این باره: یک مقام آمریکایی: در صورت تصمیم ایران، توافق هسته‌ای تا چند هفته دیگر ممکن است

دور چهارم مذاکرات ایران با قدرت‌های جهانی که هنوز عضو توافق برجام هستند یعنی روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان از روز ۱۷ اردیبهشت در یکی از هتل‌های لوکس شهر وین آغاز شد و هیئت نمایندگی دولت آمریکا نیز در هتل دیگری در همان خیابان مستقر است.

دولت ایران حاضر نشده در مذاکرات برای احیای برجام با نمایندگان آمریکا به طور مستقیم مذاکره کند.

پیش از این معاون وزیر امور خارجه آمریکا نسبت به دستیابی به تفاهمی در این مذاکرات برای تمدید توافق فنی بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی ابراز خوش بینی کرد.

ایران از ۵ اسفند پارسال «اجرای اقدامات شفاف داوطلبانه» در چارچوب برجام را متوقف کرد؛ بدین صورت که طبق توافق میان آژانس و جمهوری اسلامی، تهران به مدت سه ماه اطلاعات دوربین‎‌های نصب شده توسط آژانس در تاسیسات هسته‌ای را ضبط ‎کرده و نزد خود نگه خواهد داشت.

در این مدت آژانس نه به این تاسیسات و نه به اطلاعات دوربین‎‌ها هیچ دسترسی نخواهد داشت و اطلاعات منحصرا نزد ایران باقی می‎‌ماند. اگر پس از سه ماه تحریم‌‎ها به طور کامل لغو شد ایران این اطلاعات را در اختیار آژانس می‎‌گذارد وگرنه اطلاعات برای همیشه پاک خواهد شد.

با استفاده از رویترز و رادیو فردا