«جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی»، از بزرگترین نهادهای خیریه غیردولتی در ایران، از بازداشت مؤسس و دو تن از اعضای خود خبر داده است.
این بنیاد نیکوکاری که حمایت از شمار زیادی از کودکان کار و فقیر را برعهده دارد در حسابهای کاربری خود در شبکههای اجتماعی نوشته نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی شارمین میمندینژاد موسس جمعیت امام علی را در خانهاش بازداشت کردهاند.
همچنین گزارش شده مرتضی کیمنش مسئول، و کتایون افرازه نیز بازداشت شدهاند. آقای کیمنش مسئول رسانهای و خانم افرازه بازرس علیالبدل این نهاد هستند.
مقامهای قضائی هنوز به اطلاعیه این جمعیت در مورد بازداشت موسس و دو عضو دیگر آن واکنشی نشان ندادهاند. در عین حال مشخص نیست این افراد به چه اتهامی بازداشت شدهاند.
در اردیبهشت سال گذشته، زهرا رحیمی، مدیرعامل جمعیت امام علی، در گفتوگویی با «ایرناپلاس» از فشار «برخی نهادهای خاص» برای توقف همکاری شرکتها و مجموعهها با این موسسه سخن گفته بود.
به گفته زهرا رحیمی «تماسهایی با برخی افراد و صنوف که پیش از این با جمعیت امام علی همکاری داشتهاند، گرفته شده و آنها را از همکاری با جمعیت امام علی منع کردهاند».
خانم رحیمی افزوده بود نهاد تحت مدیریت او با «کارشکنیهای پشت پرده» روبهرو شده: «این داستان مدتی است که شروع شده و چیزی جدیدی نیست، اما اخیراً خیلی علنی شده است».
مدیرعامل جمعیت امام علی با اشاره به آنچه «پروندهسازی» برای این موسسه توصیف کرده بود «بدون هیچ مدرک و سندی شما را به همه جریانها وصل میکنند. الان ما را به جریانهایی وصل کردند که من اصلاً نمیدانم که هستند، به سلطنتطلب وصل کردند و به همه و همه. شما را به خدا بگذارید کارمان را بکنیم. در رسانههای رسمی مانند صداوسیما و رادیو علیه ما گزارش و خبر رفتند. ما دستمان بهجایی بند نیست و فقط میتوانیم شکایت قضایی کنیم».
جمعیت امام علی پیش از آن نیز از تماسهای تلفنی «تهدیدآمیز» با شماری از اعضای خود در جریان کمک به سیلزدگان سال ۱۳۹۸ خبر داده بود.
در همان زمان که اظهارات خانم رحیمی در ایرناپلاس بازتاب یافت، یک مقام ارشد وزارت کشور ایران گفته بود این موسسه خیریه «میتواند علیه شخصیتهای حقیقی و حقوقی اعلام جرم و اقدام کنند. اگر مرجع تهدید را میدانند که اقدام کنند، اگر هم نه، به این تهدیدات توجه نکنند».
در آذر ماه سال گذشته این جمعیت در بیانیهای با اشاره به موج اعتراضهای آبان ماه گفته بود «یاغی خواندن، اغتشاشگر نامیدن و دستنشانده خطاب قرار دادن معترضان بینان»، زخم ریشهدار موجود در جامعه را ترمیم نمیکند.
بیشتر در این باره: جمعیت امام علی: اغتشاشگر خواندن معترضان زخم جامعه را ترمیم نمیکندجمعیت امام علی، آنطور که خود میگوید «یک سازمان مردم نهاد مستقل، غیرسیاسی و غیردولتی است که در سال ۱۳۷۸ به صورت رسمی به ثبت رسیده است».
این جمعیت مانند دیگر نهادهای رسمی خیریه با مجوز رسمی از وزارت کشور فعالیت میکند.