هند که یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت دارد از نیمه شب سهشنبه پنجم فروردین در قرنطینه قرار گرفت.
دولت هند دستور داده است که همه مردم این کشور باید برای ۲۱ روز در خانه بمانند.
هند دومین کشور پرجمعیت جهان بعد از چین است.
نارندرا مودی، نخستوزیر هند، از مردم خواسته است که در خانه بمانند و خارج نشوند.
کارشناسان حوزه بهداشت قبلا هشدار داده بودند که احتمال دارد تا نیمه اول ماه مه (کمتر از دو ماه دیگر) حدود یک میلیون نفر در هند به ویروس کرونا مبتلا شوند.
دولت هند تمام رفتوآمدهای شهری و بینالمللی از جمله حرکت اتوبوسها، قطارها و پرواز هواپیماها را متوقف کرده است. مدارس و محلهای کسبوکار نیز بسته شدهاند.
نخستوزیر هند میگوید تنها راه حفظ جان مردم این است که هر اتفاقی هم بیفتد، آنها باید در خانه بمانند.
تاکنون ابتلای ۵۱۹ نفر در هند قطعی شده و ۱۰ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
مقامهای محلی پیشتر از شیوع سریع ویروس کرونا از شهرهای بزرگ به شهرهای کوچک و روستاها خبر داده بودند، موضوعی که میتواند برای کشوری با مردمی فقیر و جمعیتی عظیم به یک فاجعه تبدیل شود.
بیشتر در این باره: هواپیمایی ماهان ۶۰۰ شهروند هندی را از ایران به کشورشان منتقل میکنددر حال حاضر بیش از ۴۰۰ هزار نفر در جهان به کووید- ۱۹ (کرونای جدید) مبتلا شده و حدود ۱۷ هزار و ۴۸۰ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
دولتهای مختلف در جهان مردم را به ماندن در خانه مجبور کردهاند و با دستور جدید آقای مودی، هماکنون ۲.۶ میلیارد نفر در جهان قرنطینه شدهاند.
هنوز معلوم نیست آیا با قرنطینه ۲۱ روزه در هند بتوان جلوی شیوع بیشتر ویروس کرونا را گرفت یا نه، اما چین برای بیش از دو ماه شهر ووهان، منشاء کرونا، را قرنطینه کرد و گزارشها حاکی است که شمار مبتلایان جدید در این کشور به شدت کاهش یافته است.
در اروپا نیز بسیاری از کشورها مردم را به خانهنشینی دعوت کرده و برخی نیز دستور به قرنطینه کامل دادهاند، اما این موضوع در شرق آسیا چالشبرانگیز است. حدود یک سوم از کل جمعیت جهان در این منطقه زندگی میکنند.
دولت نپال نیز اخیرا تمامی گذرگاههای مرزی این کشور با چین و هند را تا ۹ فروردین مسدود کرده و میگوید در روزهای اخیر هزاران نفر که اکثر آنها کارگران مهاجر نپالی هستند از هند به این کشور بازگشتهاند چون معتقدند که از نظر شیوع ویروس کرونا نپال «امنتر است».
در پاکستان با وجود مخالفت عمران خان، نخستوزیر، با اعلام وضعیت قرنطینه به دلیل پیامدهای اقتصادی آن، ایالت سند در جنوب این کشور که اداره امور محلیاش با یکی از احزاب مخالف دولت است مقررات قرنطینه و محدودیتهای رفتوآمد در این ایالت، از جمله شهر کراچی، مرکز آن را به اجرا گذاشته است.
آمارهای رسمی مربوط به موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشورهای جنوب آسیا به این شرح است: پاکستان ۹۵۸ نفر، افغانستان ۷۴ نفر، هند ۵۱۹ نفر، بنگلادش ۳۹ نفر، سریلانکا ۱۰۲ نفر، مالدیو ۱۳ نفر، و نپال و بوتان، هر کدام ۲ نفر.
شمار جانباختگان در این کشورها مجموعا ۲۴ نفر بوده است.
شمار مبتلایان چین نیز تا روز سهشنبه بیش از ۸۱ هزار نفر و شمار قربانیان سه هزار و ۲۷۷ نفر بوده است. بیش از ۹ هزار نفردر کره جنوبی و هزار و ۱۴۰ نفر در ژاپن مبتلا شده و شمار جانباختگان این دو کشور نیز به ترتیب ۱۲۰ نفر و ۴۲ نفر بوده است.