معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی از وضعیت نرخ تورم در ماه خرداد، تاکید کرد که نرخ تورم نقطه به نقطه در ۲۶ استان ایران طی این ماه بین ۴۰ تا ۵۴.۲ درصد بوده و بالاترین نرخ تورم نقطهای هم در سه استان یزد، کردستان و همدان ثبت شده است.
این در حالی است که مرکز آمار ایران در گزارش جدید خود مدعی شده بود که در خردادماه ١٤٠٢ تورم نقطه به نقطه مصرف کننده در کشور با کاهش ناگهانی ۱۲درصدی به ۴۲.۶ درصد رسیده است، هر چند در گزارش همین مرکز نیز آمده است که نرخ تورم اقلام خوراکی در خرداد امسال نسبت به خرداد پارسال ۷۱.۳ درصد بوده است.
این نهاد اقتصادی در گزارش جدید خود عنوان کرد که بالاترین نرخ تورم نقطه به نقطه در خرداد ماه سال جاری متعلق به استانهای یزد، کردستان و همدان بوده و به ترتیب با ۵۴.۲، ۴۸.۶ و ۴۸.۳ درصد بوده است.
از سوی دیگر در حالی که مرکز آمار تورم ماهانه خرداد ماه را ۲ درصد اعلام کرده است، در گزارش معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران آمده است که ۱۳ استان ایران در خرداد ماه «نرخ تورم ماهانه بین ۲ تا ۳.۲ درصدی» را تجربه کردهاند.
بیشتر در این باره: مرکز آمار ایران تورم سالانه اقلام خوراکی را «بالای ۷۱ درصد» اعلام کردبنا بر این گزارش استان کرمان با تورم ۳.۲ درصدی دارای بالاترین نرخ تورم ماهانه در میان استانهای ایران بوده و پس از آن قزوین با ۲.۸ درصد و تهران و خراسان شمالی با ۲.۷ درصد در میان استانهای ایران دارای بیشترین «تورم ماهانه» در خرداد ماه بودهاند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در پیام خود به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۲ این سال را «سال مهار تورم، رشد تولید» نامگذاری کرد.
در پی این نامگذاری مقامهای دولت رئیسی و همچنین مجلس شورای اسلامی وعده کنترل نرخ تورم را دادند و دسترسی به آمارها و شاخصهای اقتصادی واقعی در ایران بیش از پیش دشوار و آمارهای رسمی به گفته کارشناسان اقتصادی بیش از پیش غیر قابل اعتماد شده است.
چنانکه مرکز آمار ایران در گزارش خود از نرخ تورم نقطه به نقطه خرداد ماه، مدعی «کاهش ۱۲ درصدی» این شاخص طی یک ماه شده است.
این در حالی است که نرخ تورمی که مردم آن را لمس و تجربه میکنند، بسیار بیشتر از آمارهای اعلامی است. این موضوع حتی به تأیید مرکز پژوهشهای مجلس نیز رسیده است.
این مرکز به تازگی با انتشار نتایج پژوهشی درباره «نرخ تورم در مرداد ماه سال ۱۴۰۱» را منتشر کرد و اعلام کرد با وجود آن که دو دستگاه حکومتی نرخ تورم نقطه به نقطه را در مرداد ماه گذشته به ترتیب ۴۶ و ۵۱ درصد اعلام کرده بودند اما پژوهش نشان میدهد که نرخ تورم احساسشده توسط مردم ۸۶ درصد و دستکم ۴۰ درصد بیش از نرخ تورم اعلامی مرکز آمار ایران بوده است.