خداحافظی وریا غفوری٬ شوک قبل از شهرآورد تهران

وریا غفوری

وریا غفوری در اینستاگرام خود از خداحافظی با دنیای فوتبال در جریان فینال جام حذفی فوتبال ایران خبر داد.

روز چهارشنبه دهم خرداد، از ساعت ۱۹:۴۵ دقیقه تیم‌های استقلال و پرسپولیس در آخرین دیدار فصل ۰۲_۱۴۰۱ فوتبال ایران و با قضاوت اشکان خورشیدی برای قهرمانی جام حدفی در برابر هم می‌ایستند. فدراسیون فوتبال از فروش ۳۵ هزار بلیت برای این مسابقه خبر داده است.

بعد از پایان همکاری غفوری با فولاد خوزستان و به رغم اخباری از عضویت احتمالی‌اش در سایر تیم‌ها، این اتفاق رخ نداد. او حالا در ۳۵ سالگی، نه در مستطیل سبز که روی سکوهای ورزشگاه، قصد خداحافظی دارد.

غفوری که طی شش فصل، ۱۸۵ بار پیراهن استقلال را پوشید، در استوری نوشته:‌ «بنا نداشتم در شرایط فعلی به استادیوم بروم اما تصمیم گرفتم از فرصت ناب بازی بزرگ دربی برای وداع با فوتبال و هواداران عزیز تیم محبوبم استقلال استفاده کنم و فردا به استادیوم بروم.»

اعلام دیرهنگام این تصمیم برای خدافظی بی سابقه از روی سکوها، فرصت واکنش و مقابله را از مسئولین ورزشی و غیر ورزشی گرفته است.

غفوری که بارها برای بازجویی، از سوی میثم مهری، مسئول سابق میز ورزش اطلاعات سپاه، احضار شده بود، سوم آذر ۱۴۰۱ در گرماگرم اعتراضات سراسری، به اتهام «توهین و تخریب تیم ملی فوتبال و تبلیغ علیه نظام» بازداشت شد.

بازیکنان فولاد خوزستان در اعتراض به بازداشت همبازی‌شان، از حضور در تمرینات خودداری کردند. وریا هفتم آذر با قرار وثیقه آزاد شد.

او در استوری نوشته:‌ «خوش‌بختم که در حضور هواداران عاشق فوتبال، استقلالی‌های عزیز و هواداران محترم تیم رقیب، پرسپولیس، که سرمایه این ورزش هستند و به فوتبال و فوتبالیست اعتبار بخشیده‌اند از دنیای فوتبال به عنوان بازیکن خداحافظی کنم.»

این فوتبالیست سنندجی در سالیان گذشته، بارها دغدغه‌مندی خود را نسبت به موضوعات مناقشه‌انگیز در جامعه از جمله شرایط اقتصادی و حوادث سیاسی ابراز کرده است.

واکنش‌های او، همواره حساسیت‌های مراجع امنیتی را برانگیخته. آخرین نمونه در روزهای اخیر، لغو اکران فیلم مستند ناصر حجازی در پردیس سینمایی صبامال، به دلیل دعوت از وریا بود.

وریا هفته گذشته کلاس مربیگری درجه B آسیا را پشت سر گذاشت. امیر قلعه‌نویی هم به این کلاس سر زد و درباره تعدادی از بازیکنان سابقش خاطراتی را به زبان آورد اما اشاره‌ای به وریا غفوری نکرد. وریا هم متقابلاً از حضور در عکس یادگاری اعضای کلاس با سرمربی تیم ملی خودداری کرد.

حسین رونقی فعال سیاسی در واکنش به تصیم ستاره پیشین استقلال، در توییتر نوشت:‌
«وریا غفوری تن به خواسته‌های ناروای ساختار حاکم نداد و از فوتبال خداحافظی کرد. او همچون برخی از ورزشکاران می‌توانست همراه سیستم باشد یا حداقل در برابر ستم حاکم سکوت و در ازای آن در استقلال بازی کند اما انتخاب کرد که کنار مردم کشورش بایستد و از میادین ورزشی آلوده به فساد و تبعیض که زنان در آن حذف شده‌اند، دور باشد. وریا هر چند بر فرصت خود برای ادامه فوتبال چشم پوشید و رنج‌های بسیاری را به جان خرید اما به مردم وفادار ماند و عزیز ملت ایران شد.»

منبع: رادیو فردا؛ م.ر