مقامهای رسمی شهر قدس در استان تهران روز جمعه وقوع انفجار در این منطقه را تکذیب کردند و قطعی موقت برق در شهر قدس را ناشی از «فعالیت» اداره برق این شهرستان اعلام کردند.
اظهارات آنها پس از آن بیان میشود که پنجشنبه شب شماری از کاربران شبکههای اجتماعی از شنیده شدن صدای انفجار و قطعی برق در غرب استان تهران خبر دادند.
لیلا واثقی، فرماندار شهر قدس، روز جمعه، ۲۰ تیر در گفتوگو با خبرگزاری فارس گفت که «هیچ انفجاری» در شهر قدس و حتی گرمدره اتفاق نیفتاده است.
خانم واثقی اضافه کرد: «هیچ یک از نهادهای امنیتی صدای انفجار را در قدس و گرمدره تائید نمیکنند و خبرهای منتشرشده شایعه بوده است.»
به گفته وی، قطعی برق در این منطقه نیز تنها «پنج» دقیقه به طول انجامیده و مربوط به فعالیت ساعت ۱۰ پنجشنبه شب کارکنان اداره برق، روبهروی بیمارستان «۱۲ بهمن» شهر قدس بوده است.
بیشتر در این باره: انتشار گزارشهایی از صدای انفجار در غرب تهران؛ نماینده مجلس تکذیب کرد
خبرگزاری ایلنا نیز به نقل از مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو نوشته علت «قطعی گذرای» برق شب گذشته در شهر قدس مربوط به «مانور بهرهبرداری» بوده است.
آنطور که میثم جعفرزاده گفته، با توجه به «تعدد مانورها» در شبکه برق، امکان قطعی برق وجود دارد.
به گزارش ایسنا، وی وضعیت فعلی شبکه برق در شهر قدس را «کاملا نرمال» و در حال «بهرهبرداری» عنوان کرده و افزود درباره این که انفجاری در این منطقه رخ داده یا نه «اطلاعی» ندارد، اما انفجاری در شبکه برق شهر قدس رخ نداده است.
پیشتر حسین حقوردی، نماینده شهریار و شهر قدس در مجلس یازدهم نیز انفجار در حوزه نمایندگی خود را تکذیب کرده و علت قطعی برق را نیز فعالیت «دوستان اداره برق» عنوان کرده بود.
خبرگزاری فارس در عین حال نوشته، خبرها و تصاویری مبنی بر شنیدن صدای انفجار و قطعی برق در غرب استان تهران در فضای مجازی، مربوط به «بمباران غزه» از سوی اسرائیل است.
در دو ماه اخیر سلسلهای از آتشسوزی و انفجار در جنگلها، مناطق شهری و مراکز صنعتی ایران روی داده که از جمله تازهترین موارد آن میتوان به انفجار در تأسیسات هستهای نطنز، انفجار در شرق تهران که مقامهای جمهوری اسلامی محل وقوع آن را «پارچین» و تحلیگران محل آن را «خجیر» ذکر میکنند، انفجار و آتشسوزی در یک مرکز درمانی در تهران و آتشسوزی در نیروگاه زرگان اهواز اشاره کرد.
شورای عالی امنیت ملی دستکم در یک مورد، انفجار در نطنز، گفته است علت وقوع مشخص شده اما آن را اعلام نمیکند.
گمانههایی درباره «خرابکاری» نیز در رسانههای بینالمللی منتشر شده است.