در ادامه محاکمههای دستهجمعی معلمان در شهرهای مختلف ایران، شعبه ۳ دادسرای عمومی و انقلاب رشت با صدور «قرار جلب به دادرسی» برای چهار تن از معلمان، پرونده آنها را به دادگاه ارسال کرد. در قرار صادر شده هر گونه فعالیت تحت عنوان «کانون صنفی معلمان» ممنوع و غیرقانونی عنوان شده و همزمان این چهار معلم به خاطر شرکت در تجمع اعتراضی فرهنگیان رشت به «تخریب چهره نظام» متهم شدهاند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران روز جمعه ۳۰ تیر ماه با انتشار تصویری از قرار صادر شده توسط دادستانی رشت برای چهار معلم معترض، افزود که این قرار «برای تعدادی از اعضای کانون صنفی معلمان گیلان، شامل تیمور باقری کودکانی، غلامرضا اکبرزادهباغبان، طهماسب سهرابی و حسین مهدی زاده» صادر شده و در آن به مواد ۵۰۰ و۶۱۸ قانون مجازات اسلامی استناد شده است.
صدور «قرار جلب به دادرسی» در قوانین فعلی قضائی جمهوری اسلامی به معنای صدور قرار مجرمیت است و شعبه ۳ دادسرای رشت با صدور چنین قراری، در عمل پرونده این چهار معلم را به دادگاه ارسال کرده تا مورد محاکمه قرار گیرند.
از سوی دیگر استناد بازپرس به مواد مواد ۵۰۰ و۶۱۸ قانون مجازات اسلامی به معنای آن است که این چهار معلم در دادگاه احتمالا با احکام حبس و شلاق مواجه خواهند شد.
بنابر ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی «هرکس علیه نظام جمهوری اسلامی یا به نفع گروهها و سازمانهای مخالف نظام به هر نحو فعالیت تبلیغی» انجام دهد «به حبس از سه ماه تا یکسال محکوم» میشود.
در ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی نیز آمده است که «هر کس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیر متعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی» شود یا دیگران را «از کسب و کار باز دارد» به حبس از «سه ماه تا یک سال و تا ۷۴ ضربه شلاق» محکوم خواهد شد.
استناد پرونده تشکیل شده برای ۸ تن از معلمان گیلان گزارش اداره کل اطلاعات گیلان و شرکت این معلمان در تجمع اعتراضی فرهنگیان در مقابل اداره کل آموزش و پرورش گیلان در شهر رشت بوده است و دادستانی برای چهار تن از معلمان از جمله دو معلم زن را به خاطر «فقد ادله کافی» قرار منع تعقیب صادر کرد اما پرونده چهار معلم را به دادگاه ارسال کرده است.
در بخشی از متن قرار جلب به دادرسی صادر شده توسط شعبه ۳ دادسرای رشت برای چهار معلم دیگر یعنی تیمور باقری کودکانی، غلامرضا اکبرزادهباغبان، طهماسب سهرابی و حسین مهدیزاده آنها را متهم کرده که با برگزاری تجمعات اعتراضی مکرر اقدام به «تخریب چهره نظام جمهوری اسلامی» کردهاند.
دادسرای رشت در این قرار همچنین این چهار معلم معترض را به خاطر نگارش بیانیههای اعتراضی و آنچه «خارجنویسی متن سخنرانیها» خوانده، متهم کرده که این معلمان متن سخنرانیهای خود را «خارج از چارچوب صنفی» نوشتهاند و به جای محدود بودن به «اعتراضات صنفی صرف»، سبب «دخالت دادن مسائل سیاسی در اعتراضات معلمان» و «سوءاستفاده مخالفان نظام» شدهاند.
در بخش دیگری از قرار صادره توسط شعبه ۳ دادسرای رشت نیز بر ممنوعیت فعالیت کانون صنفی معلمان تاکید شده و آمده است که «انجام هرگونه فعالیت تحت عنوان کانون صنفی معلمان غیرقانونی» است.
پیش از این و طی دو ماه اخیر در شهرهای شیراز برای ۸ معلم، اهواز برای ۱۱ معلم و یزد برای ۵ معلم محاکمههای دسته جمعی برگزار شده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران پیشتر با اعتراض به محاکمههای دستهجمعی معلمان معترض، تاکید کرده بود که احکام سنگین زندان برای معلمان «با فشار نهادهای امنیتی» صادر میشود.
کانون صنفی معلمان روز ۶ تیر ماه در بیانیهای به محاکمه دستهجمعی و «صدور احکام ناعادلانه» برای معلمان اعتراض کرد و از مقامات جمهوری اسلامی خواست که به این رویه پایان دهند.