رسول فلاحتی، نماینده علی خامنهای در استان گیلان و امام جمعه رشت، طی سخنانی در نماز جمعه نهم تیر ماه، زنانی که از حجاب اجباری سرباز میزنند را تهدید کرد که «امت حزبالله و زنان محجبه» با آنها برخورد خواهند کرد.
امام جمعه رشت سرباز زدن زنان از حجاب اجباری را «پدیده شوم» خواند و گفت: «کشف حجاب دیگر قابل پذیرش نیست و امت حزبالله و زنان محجبه منتظر یک اشاره هستند.»
بیشتر در این باره: وزیر اطلاعات مخالفت با حجاب اجباری را تلاش برای «براندازی» جمهوری اسلامی توصیف کردنماینده خامنهای در استان گیلان توضیح نداد که برخورد «امت حزبالله و زنان محجبه» با زنانی که تن به حجاب اجباری نمیدهند با «اشاره چه فرد یا نهادی» آغاز میشود.
رسول فلاحتی همزمان به وجود «نقشه و برنامه» برای برخورد با زنان اشاره کرد و افزود: «اقدامات لازم برای مقابله با این پدیده شوم در حال انجام است البته دشمنان دست از دشمنی برنمیدارند اما ما هم در برابر آنها، نقشه و برنامه داریم.»
تهدید امام جمعه رشت علیه زنانی که از حجاب اجباری سرباز میزنند کمتر از ده ماه پس از آن انجام شده است که در شهریور ماه پارسال و به دنبال کشته شدن مهسا (ژینا) امینی حین بازداشت توسط نیروهای گشت ارشاد، اعتراضات زن، زندگی، آزادی به عنوان گستردهترین اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی شکل گرفت.
در جریان این اعتراضات، زنان با برداشتن حجاب اجباری، بارها در میادین و خیابانهای شهرهای مختلف ایران روسریهای خود را به عنوان «ماد حجاب اجباری» به آتش کشیدند.
مقامهای و دستگاههای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی پس از چندین ماه سرکوب اعتراضات خیابانی مردم، از اواخر اسفند ماه با موج پلمب واحدهای صنفی، تجاری و گردشگری و محروم کردن زنان از خدمات عمومی، برخورد با زنان به خاطر سرباز زدن از حجاب اجباری را تشدید کردند.
پس از آن احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی، اعلام کرد که از ۲۶ تیر ماه طرح برخورد با زنان و توقیف خودروها به خاطر «کشف حجاب» به اجرا در میآید.
طی دو ماه گذشته، به گفته رئیس کل دادگستری اصفهان، برای یک هزار و دویست تن از زنان به خاطر سرباز زدن از حجاب اجباری در قوه قضائیه پرونده تشکیل شده است.
همچنین سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فرماندهی انتظامی نیز هفته گذشته گفت: «از ۲۶ فروردین تا ۲۵ خرداد، تعداد ۹۹۱ هزار و ۱۷۶ پیامک تذکر حجاب» برای مالکان خودروها ارسال شده است و طی همین دو ماه ۱۳۳ هزار و ۱۷۴ مورد «توقیف سیستمی» و دو هزار «توقیف فیزیکی» خودرو انجام شده است.
مجموعه این برخوردها اما با مقاومت مدنی زنان مواجه شده است و ابعاد فزاینده سرباز زدن زنان از حجاب اجباری چنان گسترش یافته است که عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، هفته اول خرداد ماه طی سخنرانی در یکی از مدارس حوزه علمیه قم گفت که زنان بدون حجاب اجباری باید بازداشت شوند اما به دلیل جمعیت زیاد این زنان، امکان بازداشت آنها وجود ندارد.
در همین حال مقامهای جمهوری اسلامی در هفتههای اخیر بر شدت حملات و تهدیدهای خود علیه زنان افزودهاند و محمد مصدق، معاون اول قوه قضاییه طی سخنانی در نماز جمعه دوم تیر ماه تهران، گفت که در جمهوری اسلامی «حجاب در حریم خانواده، حریم خصوصی است و حاکمیت دخالتی در آن ندارد اما اگر حجاب در خیابان رعایت نشود، حاکمیت حق دخالت دارد.»
محمدباقر قالیباف، فرمانده اسبق نیروی انتظامی و رئیس فعلی مجلس شورای اسلامی، نیز روز یکشنبه چهارم تیر ماه حجاب اجباری را «حکم خدا» خواند و گفت: «با کسانی که با هدف مبارزه با حکم خدا به صحنه آمده و پردهدری میکنند باید محکم و قاطع برخورد کنیم تا نقش بازدارندگی نیز داشته باشد و با قانون ادب شوند.»
اظهارات رسول فلاحتی با آنکه در امتداد تهدیدات دیگر مقامهای حکومتی علیه زنان است اما نماینده علی خامنهای در استان گیلان و امام جمعه رشت در اظهارات خود از «امت حزبالله و زنان محجبه» به عنوان مجری این تهدیدات و عامل برخورد با زنانی که تن به حجاب اجباری نمیدهند، نام برده است.
بیان تهدیدهای مشابه با اظهارات امام جمعه رشت در سالهای گذشته توسط امام جمعه و روحانیان بلندپایه جمهوری اسلامی بارها به برخوردهای خشونت آمیز علیه زنان منجر شده است، که مشهورترین موارد آن در سالهای اخیر «اسیدپاشیهای سریالی علیه زنان» در اصفهان و «قتلهای محفلی کرمان» است.
عاملان «اسیدپاشیهای سریالی علیه زنان» در اصفهان که به دنبال اظهارات یوسف طباطبایینژاد، نماینده خامنهای و امام جمعه اصفهان، رخداد، با وجود اعتراضات عمومی و گسترده مردمی هرگز بازداشت و معرفی نشدند و عاملان قتلهای محفلی زنان و جوانان در کرمان که شماری از نیروهای بسیجی بودند، با وجود افشای این جنایات، محاکمه و حتی صدور حکم اعدام در احکام بدوی، در نهایت همگی آزاد شدند.