انتقال احمدرضا جلالی «برای اجرای حکم اعدام» به زندان رجایی‌شهر

احمدرضا جلالی، پزشک و پژوهشگر ایرانی-سوئدی

احمدرضا جلالی، پزشک و پژوهشگر ایرانی-سوئدی

مادر احمدرضا جلالی، پزشک و پژوهشگر ایرانی-سوئدی، در تماس با رادیوفردا گفت که قرار است فرزندش امروز، سه‌شنبه، ۱۱ آذر، برای اجرای حکم اعدام به زندان رجایی‌شهر کرج منتقل شود.

به گفته مادر آقای جلالی، این خبر را هلاله موسویان، وکیل احمدرضا جلالی، پس از مراجعه به دادگاه اطلاع داده است.

همسر احمدرضا جلالی نیز به سازمان حقوق بشر ایران گفته است که «به وکیل احمدرضا خبر دادند که امروز (سه‌شنبه ۱۱ آذر) ساعت پنج عصر به وقت ایران او را به زندان رجایی‌شهر منتقل می‌کنند».

هلاله موسویان، وکیل احمدرضا جلالی، نیز در گفت‌وگو با رادیو فردا با تأیید این خبر گفت: «اگر انتقال آقای جلالی به زندان رجایی‌شهر عملی شود، کار خیلی سخت می‌شود و بعید است دیگر بتوان کاری برای ایشان کرد.»

به‌گفته خانم موسویان، در حال حاضر «تنها راه این است که کشور متبوع ایشان اقدامی بکند و اگر قرار باشد اتفاقی بیفتد، فقط از طریق مذاکره با مقامات سوئد قابل انجام است».

وکیل آقای جلالی همچنین افزود که در ابتدا قرار بوده است قرنطینه یک‌هفته‌ای آقای جلالی در بند ۲۰۹ اوین یک هفته دیگر تمدید شود، «اما به یک‌باره تصمیم‌شان عوض شد.»

مقامات قضایی دلیل این تغییر ناگهانی در وضعیت احمدرضا جلالی را به وکیل او توضیح نداده‌اند.

Your browser doesn’t support HTML5

مصاحبه با وکیل احمدرضا جلالی

احمدرضا جلالی اردیبهشت ۹۵ هنگامی که برای شرکت در یک کنفرانس علمی از محل زندگی خود در سوئد به ایران سفر کرده بود، به اتهام «جاسوسی و فروش اطلاعات به اسرائیل» بازداشت و در دادگاه انقلاب اسلامی به اعدام محکوم شد.

به‌رغم این که وکلای آقای جلالی درخواست رسیدگی مجدد به پرونده او را داشتند، دیوان عالی دادخواست آنها را به‌سرعت رد کرد و حکم اعدام او آذر ۹۶ توسط دیوان عالی کشور تایید شد.

نزدیک بودن اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی در حالی است که تاکنون سازمان ملل متحد و سازمان عفو بین‌الملل در مورد اعدام او ابراز نگرانی کرده‌اند و طی روزهای گذشته هم چندین سازمان حقوق بشری درخواست توقف این حکم را داده‌اند.

بیشتر در این باره: نامه برندگان جایزه نوبل به خامنه‌ای: جلالی را آزاد کنید تا به خانه‌اش بازگردد

از جمله روز چهارشنبه ۱۴۹ برنده جایزه نوبل از رشته‌های مختلف و از سراسر جهان با امضای طوماری از آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، خواستند تا این پزشک و پژوهشگر ایرانی-سوئدی را آزاد کند تا او بتواند به خانه و زندگی‌اش بازگردد.

وزیر امور خارجه سوئد هم هفته گذشته خبر داد که در تماس با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، خواستار توقف اجرای این حکم شده است.

وزارت خارجه ایران در واکنش خود به این درخواست‌ها از «استقلال» قوه قضائیه سخن می‌گوید.

اما منتقدان جمهوری اسلامی، از جمله دولت ایالات متحده می‌گویند که حکومت ایران با بازداشت اتباع خارجی به اتهامات واهی از آن‌ها به عنوان گروگان و برای گرفتن امتیاز استفاده می‌کند.

علی خامنه‌ای در طول سال‌ها هرگز به این گونه نامه‌ها واکنشی نداشته است.