افزایش قیمت بلیت‌ هواپیما لغو شد،‌ معرفی گران‌فروش‌ها به سازمان تعزیرات

ساعتی پس از توقف یک هفته‌ای افزایش قیمت بلیت هواپیماها به منظور بررسی میزان این افزایش، وزیر راه و شهرسازی از لغو افزایش قیمت به طور کلی خبر داد.

خبرگزاری فارس به نقل از محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی، نوشت که افزایش قیمت بلیت به طور کلی لغو شده و گران‌فروشان بلیت «به سازمان تعزیرات حکومتی» معرفی خواهند شد.

آقای اسلامی گفت: «افزایش قیمت بلیت هواپیما لغو شده است و هر شرکت هواپیمایی که افزایش قیمت بلیت در پروازهای داخلی اعمال کند، به سازمان تعزیرات حکومتی معرفی می‌شود.»

پیشتر رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ایران با تاکید بر لزوم رعایت ظرفیت ۶۰ درصدی هواپیماها به دلیل تداوم همه‌گیری کرونا از ابتدای آبان‌ماه، از توقف افزایش نرخ بلیت تا هفته آینده خبر داده بود.

به گزارش ایسنا، تورج دهقانی زنگنه‌ روز سه‌شنبه، ۲۹ مهرماه، ضمن اعلام این خبر گفت: «مقرر شده تا ایرلاین‌ها در جلسه‌ای با حضور وزیر راه و شهرسازی و اعضای کمیسیون عمران ضمن ارائه صورت‌های مالی‌شان در بازه زمانی سال‌های ۱۳۹۷، ۱۳۹۸ و نیمه سال جاری درباره هزینه‌های افزایش یافته‌شان صحبت کنند.»

افزایش ۱۵۵ درصدی نرخ بلیت پروازهای داخلی از اواسط مهرماه در ایران در پی اعلام انجمن شرکت‌های هواپیمایی مبنی بر لزوم استفاده از ۶۰ درصد ظرفیت هواپیماها بر اساس تصمیم ستاد مقابله با کرونا اتفاق افتاد.

اگرچه اعلام شده بود که مابه‌التفاوت ایجادشده از محل افزایش قیمت بلیت جبران خواهد شد، بر اساس نرخ‌نامه جدید سازمان هواپیمایی کشور، قیمت بلیت پروازهای داخلی از آبان‌ماه سال جاری حداقل ۱۵۵ درصد افزایش پیدا می‌کرد.

بیشتر در این باره: داشتن گواهی سلامت برای سفر به ایران الزامی اعلام شد

این افزایش ناگهانی نرخ بلیت هواپیما با اعتراض مردم و واکنش مجلس روبه‌رو شد و در نهایت با دخالت وزیر راه و شهرسازی به صورت موقت متوقف شد.

بر اساس اخبار منتشرشده یک هفته بعد از دستور وزیر راه و شهرسازی، شرکت‌های هواپیمایی افزایش گام به گام قیمت بلیت را آغاز و با حمایت سازمان هواپیمایی کشوری «کف قیمت» را نیز اعمال کرده‌اند.

در همین زمینه نماینده اسفراین در مجلس یازدهم و رئیس فراکسیون اقتصاد سفر با «غیرقانونی» و «غیرمنطقی» خواندن تعیین «کف قیمت» بلیت از آسیب دیدن صنعت گردشگری و آژانس‌های هواپیمایی در پی این تصمیم خبر داد.

امان‌الله حسین‌پور با اشاره به این که این تصمیم صددرصد باعث ایجاد رانت می‌شود گفت: «عده خاصی که دنبال این مصوبه هستند، اجازه نمی‌دهند فضا باز و رقابت ایجاد شود و افرادی بتوانند خدمات بهتر و با قیمت ارزان‌تر به مردم بدهند. آنها می‌خواهند جلو این کار را بگیرند، در غیر این صورت کف اعلام کردن چه معنی دارد؟»

شیوع کرونا بسیاری از ایرلاین‌ها را در سراسر جهان به مرز ورشکستگی کشانده است. کاهش تعداد مسافران، لزوم ضدعفونی کردن فضای داخلی هواپیماها و ارائه وسایل ضدعفونی‌کننده و ماسک به مسافران هزینه‌ بسیاری را بر ایرلاین‌ها تحمیل کرده است.