با جان باختن دو تن در قزوین، موج مرگبار «مشروبات مسموم» به شش استان گسترش یافت

با جان باختن یک دختر هفده ساله و یک مرد سی ساله در قزوین بر اثر «مسمومیت الکلی»، موج مرگبار جدید ناشی از توزیع و مصرف «مشروبات الکلی مسموم» در ایران، بعد از پنج استان البرز، آذربایجان غربی، هرمزگان، تهران و مازندران، به قزوین رسید و به این ترتیب تاکنون به شش استان ایران گسترش یافته است.

حسن اسماعیلی، مدیر اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان قزوین عصر پنجشنبه هشتم تیر ماه گفت: «طی هفته اول تیر ماه سال جاری، در قزوین دست‌کم ۲۹ تن دچار مسمومیت شده‌ و به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند که تاکنون دست‌کم ۲ تن از آنها جان خود را از دست دادند.»

مدیر اورژانس استان قزوین افزود که یکی از جان باختگان «خانم ۱۷ ساله و دیگری یک مرد ۳۰ ساله» بوده‌اند که پس از مسمومیت به بیمارستان مراجعه کرده بودند اما جان باختند.

به گفته اسماعیلی، از میان ۲۹ فردی که دچار مسمومیت ناشی از مصرف مشروبات الکلی مسموم شده‌اند، دو تن جهان باختند، هفت نفر به شکل سرپایی درمان شدند و دیگر مسموم‌شدگان در بیمارستان بوعلی سینای قزوزین بستری شده‌اند.

مدیر اورژانس استان قزوین با تاکید بر اینکه «مسمومیت‌های الکلی گزارش شده مربوط به یک روز و یک مکان نبوده است»، گفت که هنوز «تحلیلی از اینکه مشروبات الکلی مصرف شده از سوی این افراد دست ساز بوده یا نه نداریم.»

یک روز پیش در روز چهارشنبه هفتم تیر ماه نیز امیر احمدی، دادستان شهرستان بهارستان در استان تهران، از مرگ دو تن و نابینا شدن دو تن دیگر بر اثر «مسمومیت الکلی» خبر داده بود.

امید احمدی، فرماندار شهرستان رباط کریم در استان تهران نیز شامگاه یک‌شنبه چهارم تیر از مسمومیت الکلی دست‌کم ۲۲ نفر در شهرهای رباط کریم و پرند خبر داد و گفت: «طی چهار روز اخیر هفت تن بر اثر مصرف مشروب الکلی تقلبی» در این منطقه جان باخته‌اند.

جعفر ساداتی، معاون فرهنگی اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مازندران، نیز روز پنجم تیر ماه از مرگ سه تن، دو مرد ۳۹ ساله و ۴۸ ساله در رامسر و یک مرد ۴۷ ساله در آمل، بر اثر «مسمومیت الکلی» خبر داد و گفت: « برابر اعلام کادر درمانی این بیمارستان‌ها، این افراد نیز به دلیل مسمومیت ناشی از مصرف مشروبات الکلی جان باختند.»

به این ترتیب موج جدید مسمومیت و مرگ ناشی از مصرف «مشروبات الکلی مسموم» که هفته آخر ماه خرداد از استان البرز آغاز شد، پس از و به سرعت به استان‌های آذربایجان غربی و هرمزگان و پس از آن مازندران و تهران رسیده بود، اکنون به استان قزوین نیز گسترش یافته است.

بنا بر اعلام احمد مهدوی، رئیس مرکز اورژانس استان البرز، که موج مرگبار جدید ناشی از مصرف «مشروبات الکلی مسموم» از این استان آغاز شده است، تا چهارم تیر ماه «۱۹۱ تن در استان البرز دچار مسمومیت الکلی شده‌اند»، « ۱۷ تن جان باخته‌اند» و «۴ تن در بخش مراقبت‌های ویژه بستری بوده و تعدادی از افراد هم نابینا» شده‌اند.

در استان هرمزگان نیز به گفته محمود حسین‌پور، رئیس اورژانس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، تا روز دوشنبه پنجم تیر، در مجموع ۳۳ تن از افرادی که در شهرهای حاجی‌آباد و بندرعباس در پی «مسمومیت الکلی»، به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند.

همچنین در استان آذربایجان غربی نیز مقام‌های بهداشت و درمان از «بستری ۷ تن و جان باختن دست‌کم یک تن در شهر سردشت» در اثر مسمومیت ناشی از «مشروبات الکلی تقلبی» خبر داده‌اند.

مقام‌های وزارت بهداشت و همچنین مقام‌های قضایی، این موج مرگبار را که تاکنون به جان‌باختن دست‌کم ۳۱ تن، نابینایی ده‌ها تن و مسمومیت چند صد نفر در شش استان البرز، هرمزگان، آذربایجان غربی، تهران، مازندران و قزوین شده است ناشی از توزیع «مشروبات الکلی مسموم» و حاوی «متانول» عنوان می‌کنند.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، در نشست روز بیست و نهم خرداد شورای‌عالی قوه قضائیه، طی اظهاراتی به «مرگ، معلولیت، نابینایی و مسمومیت» تعدادی از افراد در اثر آنچه «مصرف مُسکر مسموم» خواند، واکنش نشان داد و گفت که باید این موضوع بررسی شده و با «عوامل ترکیب الکل‌ها با محلول‌های دیگر و تولید و توزیع آن» برخورد شود.

محمد مصدق، معاون اول قوه قضائیه، نیز از بازداشت تعدادی از توزیع کنندگان مشروبات الکلی مسموم در استان البرز خبر داد و گفت: «پرونده مسمومیت‌ها اخیر به دلیل مصرف مشروبات الکلی مربوط به حوزه امنیت بهداشت و سلامت مردم و بسیار خطرناک است و شاید افرادی که مرتکب این اقدام شدند توجهی به آن نداشته باشند که جان سایرین در خطر است.»

معاون اول قوه قضائیه وعده داد که «این پرونده با قید فوریت به نتیجه خواهد رسید و کیفرخواست آن صادر خواهد شد و متهمان برای محاکمه به دادگاه خواهند رفت» و «بدون هیچ اغماضی با این افراد برخورد خواهد شد».

در همین حال عباس مسجدی، رئیس پزشکی قانونی ایران، روز سه‌شنبه سی‌ام خرداد اعلام کرد که طی سال گذشته، ۶۴۴ تن در ایران به دلیل «مسمومیت الکلی» جان خود را از دست داده‌اند که بیانگر افزایش ۳۰ درصدی جان‌باختگان نسبت به سال ۱۴۰۰ بوده است.