دادستان کل ایران: توئیتر رفع فیلتر نمی‌شود

محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران، درخواست شماری از وزیران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای رفع فیلتر شبکه اجتماعی توئیتر را رد کرد.

شش وزیر دولت حسن روحانی و دو نماینده مجلس شورای اسلامی که همگی از اعضای کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه هستند در نامه‌ای به دادستان کل کشور با اشاره به گستره جهانی تاثیر توئیتر خواستار رفع فیلتر این رسانه شده بودند.

این نامه روز دوشنبه منتشر شد و به امضای وزیران اطلاعات، ارتباطات و فناوری اطلاعات، آموزش و پرورش، دادگستری، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین رمضان علی سبحانی‌فر و محمد کاظمی، دو نماینده مجلس که عضو کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه هستند، رسیده است.

اما دادستان کل کشور که ریاست کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه را بر عهده دارد، ضمن رد این درخواست، بحث توئیتر را خارج از صلاحیت این کمیته دانست.

بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، محمدجعفر منتظری روز سه‌شنبه اول خرداد در جمع خبرنگاران گفت: «توئیتر به موجب دستور قضایی فیلتر شده و به همین جهت قابلیت طرح در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه را ندارد و در نتیجه مطرح نخواهیم کرد».

وی در ادامه گفت: «مادام که شرایط توئیتر مثل گذشته باشد، دستور قضایی به استحکام خود باقی است».

توئیتر در حالی در ایران فیلتر است که دفتر آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، حسن روحانی، رئیس‌جمهوری، و محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در این شبکه اجتماعی فعالند.

در نامه هشت عضو کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه به دادستان از توئیتر به عنوان «فضایی برای نقش آفرینی موثرتر» فعالان رسانه‌ای و جوانان ایران نام برده شده است.

در این نامه تاکید شده که استفاده از «فضای رسانه‌ای بین‌المللی تاثیر بسیار قوی‌تری در جامعه جهانی خواهد داشت».

روز سه‌شنبه همچنین یک مقام قضایی دیگر ایران گزارش‌ها درباره احتمال رفع فیلتر تلگرام را رد کرد.

عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون قضایی دادستان کل کشور، به ایسنا گفته که «رفع فیلتر تلگرام صحت ندارد و فیلتر تلگرام قطعی و دائمی است».

در روزهای اخیر خبری منتسب به لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس‌جمهوری ایران، منتشر شده بود دال بر اینکه تلگرام به زودی رفع فیلتر می‌شود.

اما قبل از این مقام قضایی، روابط عمومی معاونت حقوقی رئیس‌جمهوری ایران این خبر را تکذیب کرد و گفت که خانم جنیدی هیچ صفحه‌ای در شبکه‌های مجازی از جمله توئیتر و اینستاگرام ندارد و این صفحات جعلی هستند.

پیام‌رسان تلگرام در ایران حدود چهل میلیون کاربر دارد، اما به گفته مقام‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پس از مسدودسازی این رسانه تنها یک میلیون نفر از شمار کاربران آن کاسته شده است.

بر اساس گزارش‌های ایسنا و رادیو فردا/ س.ن/ ک.ر