انتقاد خبرگزاری قوه قضائیه از موضع‌گیری علی مطهری درباره دختر آبی

علی مطهری در چند توئیت نوشته است که برخوردهایی مثل پرونده سحر خدایاری به بهانه «حفظ نظام» صورت می‌گیرد

خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه علی مطهری، نماینده تهران در مجلس، را متهم کرده که در موضع‌گیری‌اش درباره خودسوزی سحر خدایاری، «دروغ ضدانقلاب» را تکرار کرده است.

این خبرگزاری با تکرار اتهامات قبلی علیه سحر خدایاری نوشته است که این فرد «پوشش نامناسب» داشته و به مأموران انتظامی «توهین کرده است».

خبرگزاری قوه قضائیه همچنین نوشته که برای سحر خدایاری پرونده قضایی تشکیل شده ولی دادگاه تشکیل نشده است.

اشاره خبرگزاری قوه قضائیه به توئیت علی مطهری است که از صدور حکم حبس برای سحر خدایاری انتقاد کرده بود.

این نماینده مجلس در یک توئیت دیگر توضیح داده بود که حکم حبس صادر نشده ولی «این خبر قطعی است که در مراجعه سحر به دادگاه، شخص غیرمسئولی به او گفته به شش ماه حبس محکوم شده‌ای».

آقای مطهری نوشته بود که این رفتارها به بهانه «حفظ نظام» انجام می‌شود.

محمد فراهانی، سردبیر خبرگزاری قوه قضائیه، در واکنش به توئیت علی مطهری، تایید کرده که در هنگام مراجعه سحر خدایاری به دادگاه، به این دختر جوان گفته شده بود «اگر دادگاه برگزار و جرمی برای شما احراز گردد، حداکثر مجازات قانونی آن ۶ ماه حبس است».

سحر خدایاری که بر اثر خودسوزی اعتراضی جان خود را از دست داد، از هواداران باشگاه استقلال بود و به «دختر آبی» مشهور شده است.

وی ۱۱ شهریور ماه امسال در اعتراض به تشکیل پرونده قضایی به خاطر ورود به ورزشگاه آزادی، مقابل یکی از دادسراهای تهران خودسوزی کرد و سپس در بیمارستان درگذشت.

مقام‌های قضایی در طول دو روز گذشته تلاش‌های گسترده‌ای برای توضیح درباره این پرونده انجام داده‌اند.

سخنگوی قوه قضاییه روز پنج‌شنبه، ۲۱ شهریور، تلفنی از پدر سحر خدایاری بابت «مواضع هوشمندانه او در گفت‌وگو با رسانه‌ها» قدردانی کرد.

آن‌طور که خبرگزاری فارس نوشته است، آقای خدایاری نیز در این تماس حضور ابراهیم رئیسی در رأس قوه قضاییه را «موجب امیدواری و دلگرمی مردم دانست و گفت که برای موفقیت او دعا می‌کند».

حیدرعلی خدایاری، پدر «دختر آبی»، در روزهای گذشته در گفت‌وگو با برخی رسانه‌های حکومتی بارها عنوان کرد که نه او و نه دخترش و نه هیچ‌ یک از افراد خانواده‌اش با نظام «مشکلی نه داشته‌ایم و نه داریم». او همچنین گفته است که کسانی که موضوع ورود زنان به ورزشگاه را طرح می‌کنند در مرگ دخترش مقصرند.

انتشار مواضع آقای خدایاری در این رسانه‌ها با واکنش گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو شده است که اغلب با مقایسه آن با مواردی از این دست در گذشته، آن را «ساختگی و تحت فشار» نهادهای امنیتی و قضایی توصیف می‌کنند.

همزمان با تماس تلفنی غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه، با آقای خدایاری، جمعی از مسئولان قضایی نیز «با دستور» ابراهیم رئیسی، رئیس این قوه، در مراسم ترحیم دختر آبی در شهرکرد حاضر شده‌اند.

خبرگزاری میزان هم در گزارشی با تیتر «از حضور در مراسم ترحیم تا تماس تلفنی سخنگو»، تلاش کرده است رویکرد فعال و پاسخگویی از قوه قضاییه درباره این موضوع به نمایش بگذارد.

موضع‌گیری علی مطهری درباره خودسوزی سحر خدایاری از یک جنبه دیگر هم مورد توجه و انتقاد کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته است.

او در بخشی از توئیت خود نوشته بود که «ما خودکشی را گناه بزرگی می‌دانیم».

برخی کاربران توئیتر با اشاره به برخی خودکشی‌های صورت گرفته که ناشی از مشکلات اجتماعی بوده، از او خواسته‌اند که به عواملی که باعث روی آوردن زنان به چنین روشی شده است، توجه کند.

خودسوزی اعتراضی و مرگ «دختر آبی» در روزهای اخیر با موجی از واکنش‌ها روبه‌رو شده و برخی باشگاه‌های بزرگ و پر طرفدار فوتبال، از جمله چلسی انگلیس، بارسلونای اسپانیا و آ.ث رم ایتالیا، بیانیه‌هایی جداگانه در این باره صادر کردند.

منابع: توییتر علی مطهری، خبرآنلاین و رادیوفردا/ ر.ح / ج