صدف خادم چگونه در بوکس زنان ایران تاریخ‌ساز شد؟

صدف خادم اولین بوکسور زن ایرانی است که در مبارزه رسمی بین‌المللی، مقابل رقیب خود به پیروزی رسیده‌است.

دست صدف خادم در شهر رویان فرانسه و در رقابتی که سه راند به طول انجامید، مقابل آن شوان حریف فرانسوی بالا رفت. در کارنامه شوان، انجام چهار مبارزه به ثبت رسیده بود.

سایت فدراسیون بوکس فرانسه در پوستر این رقابت‌ها تصویر خادم را به عنوان مبارزه اصلی منتشر کرد.

خانم اکبرآبادی معاون سابق زنان در وزارت ورزش تأکید کرده بود: «رشته‌های رینگی ممنوع است، چون این رشته‌ها را مغایر با شأن زن مسلمان، اصول بهداشتی، ارزش‌های اجتماعی و چارچوب‌های فکری تشخیص دادیم.»

رسانه‌های فرانسه در هفته‌های اخیر با تأکید بر تاریخی بودن مبارزه صدف خادم، پوشش گسترده‌ای به این بازی دادند و در محل مبارزه نیز حضور پررنگی داشتند.

این نبرد پرهیجان با تلاش مهیار منشی‌پور قهرمان پیشین مشت‌زنی حرفه‌ای جهان سازمان‌دهی شد و خادم توانست مجوز رسمی انجام مبارزه را دریافت کند. منشی‌پور مربیگری صدف خادم را بر عهده داشت.

خادم پس از پیروزی، روی رینگ از شادمانی گریست و داور را در آغوش کشید. در میان ابراز احساسات تماشاگران حاضر در سالن، حریف بازنده هم دختر ایرانی را بغل کرد و لحظاتی زیبایی از جذابیت‌های ورزش به تصویر کشیده شد.

صدف در گفت‌وگوی زنده با ایران اینترنشنال گفت: انرژی ۸۰ میلیون ایرانی را پشت سرم احساس می‌کردم. این لحظات را هزار بار در خواب دیده بودم و با تمام وجودم بازی کردم.

بوکسور زن ایرانی یادآور شد: «اگر افرادی مثل مهیار منشی‌پور نبودند باید رؤیایم را به گور می‌بردم. این نقطه شروع بود. از بازی خودم راضی نبودم. ایراداتم را رفع می‌کنم تا به المپیک برسم.»

احمد ناطق نوری سه دهه عنوان ریاست فدراسیون بوکس ایران را در اختیار داشت. وقتی در نشست خبری از او دربارهٔ راه‌اندازی بوکس زنان پرسیدند گفت: «همین که بوکس مردان را نگه داریم هنر کرده‌ایم.»

اما بدون ایفای نقش فدراسیون بوکس، ورزشکارانی چون لیلا ابراهیم‌زادگان و عطیه غیاثی از انجام تمرینات بوکس خبر دادند.

خبرسازترین چهره هم تینا آخوندتبار بازیگر سینما بود که سال ۲۰۱۷ اولین رقابت برون مرزی را برگزار کرد و به مصاف مشت‌زنی از کشور چین رفت.

فعالیت بوکس زنان از شعارهای حسین ثوری رئیس جدید فدراسیون بوکس بود و در همین راستا کلاس‌های مربیگری و داوری زنان دایر شده‌است.

نایب رئیس فدراسیون بوکس به خبرگزاری ایسنا گفت: «قطعاً باید تا سه سال آینده بوکس بانوان را راه‌اندازی کنیم زیرا اگر فعال نشود با محرومیت فدراسیون جهانی روبه‌رو می‌شویم.»

موانع پیش روی بوکس زنان چیست؟

سیامک صالحی می‌گوید: «مسئله پوشش بانوان مطرح است. طرح لباس را به وزارت ورزش داده‌ایم و اگر بحث پوشش حل شود بوکس بانوان راه‌اندازی می‌شود.»

ثوری رئیس فدراسیون بوکس دربارهٔ دوره‌های مربیگری و داوری زنان گفت: «با توجه به خواسته فدراسیون جهانی مبنی بر برابری جنسیتی بین مردان و زنان، کار را با حفظ تمام شئونات و الزامات اسلامی پیش خواهیم برد.»

هنوز زمان برگزاری نخستین دوره مسابقات بوکس زنان ایران مشخص نیست. فدراسیون بوکس اعلام کرده برای برپایی مسابقات، منتظر صدور مجوز از وزارت ورزش است.

مرضیه اکبرآبادی معاون امور زنان وزارت ورزش در دوران ریاست جمهوری احمدی‌نژاد، در نشست نواب رئیس فدراسیون‌ها گفته بود: خشونت رشته‌های رینگی، خطری برای سلامتی مادران آینده و مغایر با فرهنگ اسلامی است.