یک هفته پس از انتشار گزارش ها درباره خروج پژو-سیتروئن از ایران،یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خبر داد که شرکت های مزدای ژاپن و هیوندایی کره جنوبی نیز قراردادهای خود را با خودروسازان ایرانی لغو کرده اند.
ولی ملکی روز دوشنبه ۲۱ خرداد درمصاحبه با وب سایت خانه ملت،وابسته به مجلس، گفت که منافع این شرکت ها در آمریکا،«چندین برابر»منافع آنها در ایران است و این شرکت ها منافع خود را « فدا نمیکنند».
به گفته آقای ملکی،شرکت بهمن موتور در حال حاضر خودروی چینی هاوال را جایگزین مزدا کرده است.
گروه بهمن ارایه دهنده محصولات مزدای ژاپن است.
همچنین پس از توافق اتمی ایران و شش قدرت جهانی، برجام، شرکت هیوندایی کره همکاری خود با شرکت کرمان خودرو را از سر گرفت تا در سال ۲۰۱۷ میلادی سه خودرو آی ۱۰ ، آی ۲۰ و اکسنت در کارخانه کرمان موتور در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید تولید شود.
پژو-سیتروئن، غول خودروسازی فرانسه،۱۴ نیز خرداد اعلام کرده بود که تا دو ماه آینده همکاریهای مشترک با ایران را خاتمه میدهد.
در روزها و هفتههای اخیر شرکتهای بزرگی نظیر توتال، مرسک، پژو، جنرال الکتریک، هانی ول، بوئینگ، لوک اویل، ریلاینس، داور کورپوریشن و زیمنس، از بیم تحریمهای آمریکا اعلام کردهاند همکاری با ایران را متوقف میکنند.
همچنین پالایشگاههای اروپایی پس از خروج آمریکا از برجام و پایان تعلیق تحریمهای یکجانبه، روند خرید نفت از ایران را کمتر کردهاند.
درهمین حال جمشید اسدی اقتصاددان،درمصاحبه با رادیو فردا گفت که حتی درصورت ادامه برجام با حضور کشورهای اروپایی،شرکتهای اروپایی درایران نخواهند ماند.
وی تاکید کرد که فضای ایران فضای «بی ثباتی» است و «با توجه به تنش افروزیهایی که با اسرائیل وجود دارد»،سرمایه گذاران بزرگ به سراغ ایران نخواهند رفت.
به گفته آقای اسدی،حتی قبل از خروج آمریکا از برجام نیز شرکت های خارجی در صبر و انتظار به سر می بردند و«هیچ» سرمایه گذاری در ایران انجام نگرفت.
Your browser doesn’t support HTML5
روز دوشنبه همچنین سایت «عصر ایران» از افزایش دو تا ۴۰ میلیونی قیمت خودروها خبر داد و خروج برخی شرکتها از جمله پژو، سیتروئن و هیوندایی از بازار ایران از جمله دلایل افزایش قیمتها اعلام کرد.
به گفته این وب سایت، از جمله قیمت پژو ۲۰۰۸ ، اولین خودروی تولید مشترک پژو و ایران خودرو در قالب قرارداد مشترک ، ۲۵ میلیون تومان افزایش یافته است.