سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد که برای معاون سابق ارزی بانک مرکزی، یک مدیر کل این بانک و شش نفر دیگر به اتهام «توزیع خارج از مقررات ارز» در بازار، کیفرخواست صادر شده و رئیس سابق این بانک نیز همچنان ممنوع الخروج است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، غلامحسین محسنی اژهای، روز یکشنبه، ۲۰ آبان، در نشست خبری خود خبر داد که برای معاون ارزی بانک مرکزی، مدیرکل و «واسطه او» به نام سالار آقاخان و پنج نفر دیگر کیفرخواست صادر و پرونده به دادگاه ارسال شده است.
به گفته آقای اژهای، در این پرونده ۱۱ نفر دیگر نیز بازداشت یا احضار شدهاند.
وی گفت که رئیس سابق بانک مرکزی نیز در این زمینه پرونده دارد و همچنان ممنوع الخروج است.
احمد عراقچی، معاون سابق ارزی بانک مرکزی ایران، روز ۱۴ مرداد بازداشت و پس از دو ماه آزاد شده بود.
آقای محسنی اژهای روز دوم مهر نیز از ممنوع الخروج شدن ولی الله سیف، رئیس سابق بانک مرکزی، و «تحقیق» از او خبر داده بود.
سخنگوی قوه قضائیه همچنین گفت که آقای سیف یک پرونده دیگر نیز دارد که مربوط به شکایت برخی از اعضای موسسات مالی و اعتباری است.
آقای محسنی اژهای به جزئیات این شکایت اشاره نکرده است.
ولیالله سیف روز ۲۱ آذر ۹۶ خبر داده بود که در مناقشه بین بانک مرکزی و موسسات مالی غیرمجاز، در برخی موارد دادگاهها به نفع این موسسات حکم دادهاند.
همچنین احمد توکلی گفته بود که مدیرعامل مؤسسه مالی ثامنالحجج «نفوذ زیادی دارد و حتی حکم بازداشت آقای بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی در دولت قبل را گرفته بود».
سخنگوی قوه قضائیه روز یکشنبه همچنین خبر داد که در سه هفته گذشته «٩۶ اخلالگر اقتصادی از کف خیابان» بازداشت و ٢٨ نفر از آنان با وثیقه آزاد شده اند.
پس از بحران در بازار ارز ایران تعدادی از فعالان بازار سکه و ارز از جمله داریوش ابراهیمیان بیلندی و یونس بهاءالدینی به اعدام محکوم شدهاند و حکمهای اعدام وحید مظلومین و محمد اسماعیل قاسمی در دیوان عالی کشور تایید شده است.
اقدامات قوه قضائیه در حالی انجام شده که بیش از این، بسیاری از تحلیلگران اعلام کردهاند که «برخوردهای امنیتی» هر چند ممکن است در کوتاهمدت از افزایش قیمت ارز جلوگیری کند، ولی در بلندمدت تأثیری نخواهد داشت، همانگونه که با وجود «برخوردهای امنیتی در دولت سابق» قیمت ارز همچنان افزایش یافته است.
۱۰ سال زندان برای کارمند وزارت خارجه ایران به جرم جاسوسی
آقای محسنی اژهای همچنین خبر داد که یک کارمند وزارت خارجه به نام کمال امیربیک که توسط وزارت اطلاعات دستگیر شده بود، به ۱۰ سال زندان و ضبط ۲۷۰ هزار دلار محکوم شده است.
وی درباره جزئیات اتهام آقای امیر بیک توضیح بیشتری نداد.
سخنگوی قوه قضائیه همچنین خبر داد که اخیرا دو مدیر عامل سابق بانک سرمایه بازداشت شده اند که «اتهام سنگینی هم دارند».
وی گفت که برای ۱۳ نفر در این پرونده کیفرخواست صادر شده است.
پیش از این برخی نمایندگان مجلس از تخلف هشت هزار تا ۱۲هزار میلیارد تومانی میلیارد تومانی در صندوق ذخیره فرهنگیان سخن گفتهاند.
صندوق ذخیره فرهنگیان بیش از ۸۰۰ هزار عضو وابسته به وزارت آموزش و پرورش دارد و از سپردههای ماهیانه فرهنگیان به آنان سود سالانه پرداخت میکند. بانک «سرمایه» نیز از زیرمجموعههای این صندوق محسوب میشود.
پیشتر محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس اعلام کرده بود که تخلفات مالی صورتگرفته در این صندوق بین سالهای ۸۶ تا ۹۲ و در دوران ریاست جمهوری محمود احمدینژاد رخ داده است.
به گفته آقای صادقی، در سال ۹۲ و هنگام تحویل صندوق به دولت روحانی مشخص شده که در فاصله زمانی سالهای ۸۶ تا ۹۲ این صندوق «چهار هزار میلیارد تومان دارایی معدومالوصول داشته است».