گزارشها از شهر چابهار در روز پنجشنبه، ۱۵ آذرماه، حاکی از بر جای ماندن دو کشته و چند زخمی در پی انفجار «مهیب» یک خودرو در شهر چابهار در استان سیستان و بلوچستان است.
گزارشهای اولیه از چابهار حاکی از مرگ چهار نفر در این حادثه بود، اما ساعاتی بعد این آمار به دو نفر کاهش پیدا کرد. ستوان دوم داریوش رنجبر و سرباز وظیفه ناصر درزاده نام و درجه دو قربانی حادثه است.
در ابتدا گزارشهای متناقضی از مرگ فرمانده پلیس چابهار در این انفجار نیز منتشر شد.
با این حال محمد مساعد، خبرنگار، در این باره در توییتر خود نوشت: «برخلاف منابع اولیه که از کشته شدن فرمانده انتظامی چابهار خبر دادند الان از مقر انتظامی چابهار مطلع شدم که سرهنگ [حیدرعلی] کیخا زنده است.»
خبرگزاری ایسنا به نقل از سرپرست فرمانداری چابهار این انفجار را «انتحاری» توصیف کرده است.
این انفجار را میتوان نخستین انفجار انتحاری خودرو در ایران دانست.
رحمدل بامری گفت: «این عامل انتحاری در یک وانت نیسان، مواد منفجره به همراه داشته است و قصد ورود به فرمانداری انتظامی شهرستان چابهار را داشت که با مقابله نیروهای انتظامی موفق به ورود نشد و در ورودی مقر فرمانداری مواد را منفجر کرد.»
آقای بامری تعداد کشتههای این انفجار را چهار نفر اعلام کرد.
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، از مرگ «عامل انتحاری» در چابهار خبر میدهد و میگوید که هنوز هیچ گروهی مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است، این نکتهای است که فرمانده نیروی زمینی سپاه هم به آن اشاره کرده است.
اما چند گزارش پیشتر حاکی از آن بود که گروه انصارالفرقان مسئولیت حمله در شهر چابهار را بر عهده گرفته است. این گروه خود هنوز در این باره بیانیهای نداشته است.
گروه انصارالفرقان اوایل دهه ۱۳۹۰ پس از ادغام گروههای «حرکت انصار ایران» (منشعب شده از گروه جندالله) و حزبالفرقان (تأسیس در ۱۳۷۵) اعلام موجودیت کرد.
این گروه تاکنون مسئولیت چندین انفجار و حمله در خاک ایران را بر عهده گرفته است.
خبرگزاری تسنیم روز پنجشنبه، ۱۵ آذرماه، به نقل از معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان نوشت: «صبح امروز یک بمب در نزدیکی یکی از پاسگاههای انتظامی چابهار منفجر و چند نفر مجروح شدند.»
پایگاه خبری انتخاب از جزئیات این حادثه چنین نوشته است: «با هوشیاری ماموران وانت انتحاری در بیرون پاسگاه متوقف شد و راننده به ناچار بیرون پاسگاه خود را منفجر کرد. دستکم دو دژبان به شهادت رسیدند. تعدادی از اشرار پس از این حادثه قصد تیراندازی و ورود به پاسگاه را داشتند که توسط ماموران به هلاکت رسیدند.»
انتخاب در حساب توییتری خود فیلمی از لحظاتی پس از انفجار گذاشته است:
خبرگزاری رسمی ایرنا به نقل از فرماندار چابهار نوشت: «تروریستها با خودرو حامل مواد منفجره به ستاد انتظامی چابهار حمله کردهاند.»
در همین زمینه خبرگزاری مهر میگوید که «صدای [انفجار] به حدی بلند بود که در مناطق مختلف شهر چابهار احساس شد».
محمد مساعد، خبرنگار، از چابهار گزارش میدهد که «صدای انفجار حاصل حمله خودروی انتحاری به ستاد نیروی انتظامی چابهار بوده است».
آقای مساعد آمار اولیه این حادثه را «سه کشته و ۱۹ زخمی» عنوان میکند.
بیشتر در این باره: گاهشمار درگیریها و ناآرامیها در سیستان و بلوچستانآن طور که در گزارش خبرگزاری ایسنا آمده است: «این حادثه در منطقه ریگی چابهار به وقوع پیوسته و منجر به شهادت و زخمی شدن تعدادی از افراد شده است.»
این انفجار انتحاری تنها دو ماه پس از حمله مرگبار در شهر اهواز رخ میدهد.
در حمله به رژه نظامی در اهواز که روز ۳۱ شهریور سال جاری رخ داد ۲۴ نفر از جمله یک کودک چهار ساله کشته شدند.
بندر و منطقه آزاد چابهار در فاصله ۶۴۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع است.