در پی انتقاد رئیس انجمن دوستی ایران و چین از «کارشکنی» وزیر راه و شهرسازی دولت حسن روحانی برای تامین «۵۰ میلیارد یورو» فاینانس یک انجمن چینی برای پروژههای قطار سریعالسیر ایران، مشاور وزیر سابق اعلام کرد که نهاد مورد نظر آقای بروجردی «نه پول داشت و نه سابقه و نه مورد تایید دولت چین بود».
علاءالدین بروجردی، رئیس انجمن دوستی ایران و چین، روز سهشنبه ۲۸ دی مدعی شده بود عباس آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی «فرصت ۵۰ میلیارد یورویی فاینانس چینیها را برای راهاندازی خط راهآهن سریعالسیر را به علت امیدواری به اروپاییها برای حل مشکلات، سوزاند».
در واکنش به این سخنان، اصغر فخریه کاشان مشاور سابق امور بینالملل وزارت راه و شهرسازی به خبرگزاری ایلنا گفته است بروجردی افرادی را که از ایران و چین معرفی کرده بود، «دلال» بودند.
او گفت این افراد قصد داشتند اختیاری را بگیرند که از این پس هر قراردادی با چینیها با معرفی این افراد انجام شود و درصدی را هم برای هر قرارداد از چینیها دریافت کنند. «انجمنی که آقای بروجردی به عنوان ارائه کننده فاینانس معرفی کرده بود، انجمنی بدون سرمایه و حضور ۸ الی ۱۰ بازنشسته چینی تاسیس شده بود و این انجمن حتی یک روز هم سابقه کار نداشت و مورد تایید دولت چین هم نبود».
آقای بروجردی مدعی شده بود چینیها در آن زمان حاضر بودند که خط سریعالسیر راهآهن تهران- مشهد و تهران- تبریز و هر پروژه دیگری را به پیشنهاد ما بدون دریافت وجه چهار ساله راهاندازی کنند و بعد از اتمام آن یک سال تنفس در نظر میگرفتند و برای بازپرداخت آن حاضر به دریافت پول و در صورت نبود پول، حاضر بودند به جای آن نفت بگیرند.
آقای فخریه کاشان گفته است اگر چین قرار بود فاینانس ۵۰ میلیارد یورویی به ایران بدهد، چنین اقدامی را با دلال و واسطه انجام نمیداد، بلکه «هزار و یک امتیاز» از ایران میگرفت و بعد این فاینانس را در اختیار کشورمان قرار میداد: «به فرض محال این ۵۰ میلیارد یورو را انجمن فاینانس چین در اختیار ایران میگذاشت، آیا میتوان بدون در نظر گرفتن بودجه چنین اعتباری در اختیار وزارتخانه و یک پروژه قطار سریعالسیر قرار بگیرد؟»