رئیس کمیسیون بهداشت مجلس ایران از این که «ذینفعان در مجلس و دولت مانع تصویب قانون مالیات برای شرکتهای تولید سیگار میشوند» انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، حسینعلی شهریاری روز پنجشنبه، ۱۶ تیر، بیش از همه از فعالیت شرکتهای چندملیتی تولید سیگار در کشور انتقاد کرد و گفت که با وجود تحریمهای اروپا و آمریکا، شرکتهای تولیدکننده سیگار وابسته به آنها در ایران به تولید سیگار ادامه میدهند و با وجود درآمدهای زیاد «مالیات نمیدهند».
آقای شهریاری در ادامه گفت: «عدهای ذینفع در دولت و مجلس» مانع تصویب قانون مالیات بر سیگار هستند.
این نخستین بار نیست که عدم تصویب قانون مالیات بر سیگار مورد انتقاد مسئولان و کارشناسان قرار میگیرد.
محمدرضا مسجدی، دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران، نیز اواسط اسفند پارسال گفته بود: «قوت لایموت مردم گران میشود، اما زمانی که مسئله مالیات دخانیات به میان میآید، مجلس و دولت عقبنشینی میکنند.»
آقای مسجدی افزوده بود: «قیمت سیگار در ماه بهمن ۱۴۰۰ در مقایسه با زمان مشابه سال قبل ۳۰ تا ۱۲۰ درصد گرانتر شده است، اما هیچ قسمت آن عاید مالیات کشور نمیشود و فقط به جیب عدهای واسطه، دلال و تولیدکننده میرسد.»
در لایحه بودجه ۱۴۰۱ مقرر شده بود که مالیات سیگار در قالب قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده تجمیع شود و هر سال پنج درصد به آن اضافه شود. کمیسیون تلفیق نیز برای هر کارتُن سیگار تولید داخل دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و برای هر کارتن سیگار خارجی، سه میلیون تومان مالیات نخی پیشبینی کرده بود که ۸۲۰ درصد نسبت به مالیات نخی سیگار در سال ۱۴۰۰ افزایش داشت.
در واکنش به احتمال تصویب قانون مالیات بر سیگار، وزیر صنعت دولت سیزدهم با ارسال نامهای به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، خواستار عدم تصویب این قانون شد.
محمدرضا تاجدار، رئیس انجمن تولیدکننـدگان، صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات دخانی نیز به عنوان یکی از منتقدان تصویب این قانون در بهمن ۱۴۰۰ گفته بود در صورت تصویب مصوبه کمیسیون تلفیق در مجلس، قاچاق سیگار برای قاچاقچیان «صرفه اقتصادی» بیشتری خواهد داشت.