افزایش مالیات بر سکه در ایران

قیمت سکه تمام بهار آزادی ابتدای سال ۹۷ زیر ۲ میلیون تومان بود، اما اکنون به بالای ۱۰ میلیون تومان رسیده است

سازمان امور مالیاتی ایران نحوه اخذ مالیات از خریداران سکه در سال ۹۸ را تعیین کرده و ارقامی که در بیانیه آن منتشر شده حاکی از افزایش چشمگیر مالیات بر سکه در ایران است.

در سال گذشته، سازمان امور مالیاتی کشور در رابطه با مالیات خریداران سکه در سال ۹۷، داشتن کمتر از ۲۰ سکه را از مالیات معاف کرده بود، اما امسال این رقم را به ۱۰ سکه کاهش داده است و داشتن بیشتر از این تعداد سکه مشمول مالیات می‌شود.

همچنین پارسال برای کسانی که در سال ۹۷ بین ۲۰ تا ۶۰ سکه داشتند، به ازای هر سکه می‌بایست ۱۵۰ هزار تومان مالیات دهند، اما امسال مقرر شده کسانی که از سال گذشته بین ۱۰ تا ۳۰ سکه دارند، ۲۰۰ هزار تومان به ازای هر سکه و برای کسانی که بین ۳۰ تا ۵۰ سکه دارند، به ازای هر سکه ۵۲۰ هزار تومان و برای کسانی که ۵۰ تا ۱۸۵ سکه دارند، به ازای هر سکه ۶۵۰ هزار تومان مالیات بپردازند.

این در حالی است که پارسال رقم مالیات برای خریداران ۱۰۰ تا ۲۰۰ سکه، ۲۵۰ هزار تومان به ازای هر سکه مقرر شده بود.

بدین ترتیب نه تنها محدوده معافیت از مالیات بر سکه تنگ‌تر شده، بلکه میزان مالیات‌ها به شدت افزایش یافته است.

نرخ دلار طی سه سال گذشته از ۴۷۰۰ تومان به بالای ۲۲ هزار تومان اوج گرفته و مردم برای حفظ دارایی خود به بازار ارز و سکه پناه برده‌اند و دولت نیز دو سالی است که بر سکه‌های خریداری شده توسط مردم مالیات می‌بندد.

قیمت سکه تمام بهار آزادی ابتدای سال ۹۷ زیر ۲ میلیون تومان بود، اما اکنون به بالای ۱۰ میلیون تومان رسیده است.

بیشتر در این باره: افزایش دوباره قیمت سکه و ارز در ایران

دولت در سال جاری خورشیدی با کسری شدید بودجه مواجه است و اخیرا نیز مالیات سنگین بر خانه‌های خالی به اجرا گذاشته شد.

دولت همچنین می‌گوید٬ طرحی برای فروش اوراق سلف نفتی به مردم در ازای تحویل طلا و سکه آنها آماده کرده است.

بر اساس آمارهای شورای جهانی طلا، ایرانی‌ها در سال ۲۰۱۸ نزدیک ۶۲ تن سکه و شمش طلا خریداری کرده‌اند، اما در سال گذشته میلادی این رقم به ۳۹ تن کاهش یافته است. در نیمه اول سال ۲۰۲۰ نیز ایرانی‌ها ۱۶.۳ تن سکه و شمش خریداری کرده‌اند که نسبت به نیمسال اول ۲۰۱۹ تقریبا یک چهارم افت داشته است.

افت چشمگیر خرید سکه و شمش توسط ایرانی‌ها می‌تواند به فقیرتر شدن مردم و کاهش چشمگیر دارایی‌ها و پس‌اندازهای مالی آنها مرتبط باشد.

به گزارش خبرگزاری فارس، امید علی پارسا رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور همچنین روز پنج‌شنبه گفته است کسانی که بیش از ۱۸۵ سکه خریداری کرده‌اند باید اظهارنامه مالیاتی پر کنند.

پارسال کسانی که بیش از ۲۰۰ سکه در سال ۹۷ خریداری بودند، مشمول این بند می‌شدند.

بگفته پارسا، مالیات سکه باید تا پایان مرداد ماه پرداخت شود و اگر کسانی قدرت پرداخت یکجای مالیات را نداشتند، می‌توانند طی چهار ماه بصورت مساوی مبلغ مالیات را واریز کنند.

منابع: خبرگزاری فارس، شورای جهانی طلا، رادیو فردا. ف.ق