در ادامه ارائه آمار رسمی روزانه کرونا در ایران، سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته، ۳۱۳۴ مبتلای جدید شناسایی و ۷۰ نفر دیگر نیز بر اثر کرونا جان باختند.
کیانوش جهانپور، روز چهارشنبه، ۱۴ خرداد گفت که به این ترتیب، شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در ایران به ترتیب به ۱۶۰ هزار و ۶۹۶ نفر و به ۸ هزار و ۱۲ نفر رسید.
این برای دومین روز پیاپی است که شمار مبتلایان به کرونا در ایران بیش از سه هزار نفر اعلام میشود.
به گفته رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت ایران، از بین مبتلایان جدید، ۴۹۳ مورد بستری ودو هزار و ۶۴۱ از موارد سرپایی و افراد در تماس با مبتلایان پیشین بودند.
وی با اشاره به روند افزایش شناسایی بیماران و مرگومیر بر اثر کرونا در ایران، ابراز امیدواری کرده که این روند، «استثنایی» باشد.
در حال حاضر، از میان مبتلایان به کرونا در ایران، ۲۵۵۷ نفر در شرایط وخیم قرار دارند و ۱۲۵ هزار و ۲۰۶ نفر نیز بهبود یافتهاند.
این مقام وزارت بهداشت گفت که وضعیت استان خوزستان، همچنان قرمز است و استانهای هرمزگان، آذربایجان شرقی و غربی، کردستان، کرمانشاه، بوشهر، سیستان و بلوچستان، قزوین و خراسان رضوی در وضعیت هشدار قرار دارند.
در همین حال، روز چهارشنبه سرپرست دانشکده علوم پزشکی شوشتر نیز گفت تا پایان خرداد، روند ابتلا به کرونا در این منطقه، همچنان صعودی خواهد بود.
به گفته مجتبی کلانتر در گفتوگویی با خبرگزاری ایسنا، هفته گذشته بیشترین میزان مراجعه به بیمارستان خاتمالانبیا انجام شده و تا هشتاد درصد تختهای این بیمارستان در اختیار بیماران مبتلا به کرونا بوده است.
آقای کلانتر افزوده بسیاری از مراجعان مشکلات حاد تنفسی دارند، اما همگی به کووید ۱۹ مبتلا نیستند. او مشخص نکرده که چه عامل دیگری ممکن است ابتلا به مشکلات تنفسی را به یکباره افزایش داده باشد.
خوزستان از جمله استانهایی است که در حال حاضر در وضعیت قرمز قرار دارد و در هفتههای اخیر روزانه تعداد بالای ابتلا و مرگ و میر را ثبت کرده است.
گزارش دیگری نیز حاکی است که مهدی شفیعی، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، از «بیتفاوتی» مردم به پروتکلهای بهداشتی برای مقابله با کرونا انتقاد کرده است.
آقای شفیعی به صراحت گفته که «مردم در برخی از مکانها به هیچ عنوان توصیههای بهداشتی را رعایت نمیکنند» و در برخی مناطق جنوبی این استان، روند ابتلا افزایشی شده است.
به گفته وی، کنترل این بیماری از راه تعطیل کردن عمومی، تنها در مرحلههای نخستین همهگیری، جواب میدهد، اما پس از استقرار همهگیری، «باید خود مردم رعایت کنند و آنچه که اکنون اپیدمی را کنترل میکند رفتار مردم است.»