وزارت بهداشت: کرونا در ایران روزانه بیش از جنگ قربانی می‌گیرد

معاون وزارت بهداشت ایران می‌گوید شمار جان‌باختگان ایران در جنگ میان عراق و ایران روزانه ۶۶ نفر بود، اما در حال حاضر کرونا هر روز جان ۱۰۰ نفر را در کشور می‌گیرد.

ایرج حریرچی این اظهارات را در گفت‌و‌گو با شبکه خبر تلویزیون ایران در شرایطی بیان کرده که تردیدهای جدی نسبت به آمار رسمی ارائه‌شده از سوی وزارت بهداشت ایران در زمینه شمار قربانیان و مبتلایان کرونا در ایران وجود دارد.

با این حال روز دوشنبه، سخنگوی وزارت بهداشت ایران طی دو روز متوالی و برای دومین بار در طول دو ماه گذشته، از سه رقمی شدن آمار قربانیان کرونا در طول یک روز خبر داد و گفت ۱۱۳ نفر دیگر از بیماران مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سیما لاری، سخنگو، ضمن اعلام وضعیت قرمز در استان‌های خوزستان، آذربایجان غربی، هرمزگان، کردستان و سیستان و بلوچستان، تائید کرده که موارد بستری در استان‌های تهران، خراسان رضوی و بوشهر در حال افزایش است.

اما ایرج حریرچی در عین حال وقوع پیک دوم کرونا در کشور را رد کرد و علت اصلی افزایش شمار مبتلایان به این بیماری را افزایش «توان بیماریابی» کادر درمانی بهداشتی دانست.

به گفته وی، آن چه در وضعیت شیوع کرونا اهمیت دارد، «شمار بستری‌شدگان» در بیمارستان‌ها است.

بیشتر در این باره: رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ایران از ۸۰ به ۲۰ درصد کاهش یافته است


این مقام وزارت بهداشت، همچنین با اشاره به بازگشایی مراکز اقتصادی، در مورد رعایت‌ نشدن فاصله‌گذاری فیزیکی و استفاده از ماسک در اماکن عمومی هشدار داده است.

آقای حریرچی در ادامه افراد مبتلایی را که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، در «مرگ» دیگران «سهیم» دانسته و از افراد بیمار یا ناقل خواسته از ماسک استفاده کنند.

پس از بازگشایی کسب‌و‌کارها مقام‌های مختلف وزارت بهداشت بارها از بی‌توجهی به توصیه‌ها برای قطع چرخه ویروس کرونا از سوی شهروندان ایران انتقاد کرده‌ و هشدار داده‌اند که نباید این بیماری را پایان‌یافته تلقی کرد.

با این حال کارشناسان می‌گویند با رفع محدودیت‌ها و عادی‌سازی شرایط، به طور طبیعی توجه به پروتکل‌های بهداشتی کاهش می‌یابد و این موضوع می‌تواند یک فاجعه انسانی در ایران ایجاد کند.

در همین زمینه هفته گذشته رئیس‌ جمهوری ایران خبر داد که رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم از ۸۰ درصد در اردیبهشت به ۲۰ درصد در اواسط خرداد کاهش یافته است.

منابع: شبکه خبر، مهر و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.