ادامه روند افزایشی ابتلا و مرگ در ایران؛ وضعیت تهران شکننده است

سخنگوی وزارت بهداشت ایران می‌گوید ۷۱ نفر دیگر به آمار رسمی جان‌باختگان و ۲۴۱۰ نفر دیگر به شمار رسمی مبتلایان کرونا در ایران اضافه شد.

سیما لاری روز شنبه، ۲۴ خرداد، اعلام کرد با اضافه شدن این آمار طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار کلی مبتلایان تاکنون به ۱۸۴ هزار و ۹۵۵ نفر و شمار قربانیان به ۸۷۳۰ نفر رسید.

به گفته وی، از بین مبتلایان جدید، ۷۱۴ نفر نفر بستری و ۱۶۹۶ نفر موارد سرپایی یا در تماس با مبتلایان بودند.

۲۷۵۵ بیمار مبتلا به کرونا در ایران نیز در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند و وضعیت استان‌های هرمزگان، خوزستان، خراسان رضوی و بوشهر کماکان قرمز است.

خانم لاری از شهروندان ایران خواست مراقب سلامت افراد دارای بیماری زمینه‌ای قلبی، تنفسی، فشار خون و سالمندان باشند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.

خبرگزاری ایرنا نیز به نقل از علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با ویروس کرونا در تهران نوشته که در این کلانشهر «با یک ثبات ملایم در مواجهه با بیماری کرونا» مواجه هستیم.

آقای زالی در در حاشیه جلسه ویدئوکنفراس ستاد ملی کرونا با استانداران به خبرنگاران گفت که طی ۲۴ ساعت گذشته، «تفاوت چشمگیری در زمینه تعداد بستری و فوت بیماران کرونایی» در تهران وجود نداشته است.

وزارت بهداشت ایران دیگر آمار ابتلا و مرگ ناشی از کرونا را به تفکیک استان‌ها اعلام نمی‌کند و دسترسی به این آمار برای بررسی اظهارات زالی امکان‌پذیر نیست.

بیشتر در این باره: رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ایران از ۸۰ به ۲۰ درصد کاهش یافته است


وی با این حال گفته که طی ۲۴ ساعت گذشته «۱۸۶ بیمار جدید در بخش عادی و ۷۰ بیمار هم در بخش‌های ویژه بیمارستان‌های پایتخت بستری شدند.»

خود او اما هشدار داده که «این شرایط می‌تواند شکننده باشد زیرا بیش از پنج درصد از افرادی که برای تست کرونا به بخش‌های درمانگاهی تهران در ۲۴ ساعت گذشته مراجعه کردند، بستری شدند که قبلا سه‌ونیم درصد بود.»

آقای زالی در عین حال نسبت به «خستگی و فرسودگی» کادر درمان هشدار داد و گفت باید در این زمینه، «چاره‌اندیشی» کنیم.

انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران هم در این جلسه تاکید کرده که «روند شیوع بیماری و مرگ و میر ما افزایش یافته است و همان وضعیت گذشته وجود دارد.»

حسن روحانی، رئیس‌ جمهوری ایران هم روز شنبه در این جلسه گفت که رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم از ۸۰ درصد در اردیبهشت به ۲۰ درصد در اواسط خرداد کاهش یافته و به مین دلیل او بار دیگر نسبت به بازگشت محدودیت‌ها هشدار داده است.

خبرگزاری مهر نیز در گزارشی از قول قاسم جان‌بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت نوشت: «تداوم بی‌توجهی به شیوه‌نامه‌های بهداشتی می‌تواند منجر به شیوع بیشتر این بیماری و اوج دوباره آن در آینده نزدیک شود.»

آقای جان‌بابایی از رعایت نشدن فاصله اجتماعی و شیوه‌نامه‌های بهداشتی در تفرجگاه‌ها و برخی آئین‌ها و مراسم که این روزها «افزایش» یافته انتقاد کرده و خواستار اعمال کنترل بر این اماکن شده است.

منابع: شبکه خبر، ایرنا، ایلنا، مهر و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.