معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد ایران روز چهارشنبه، ۲۶ تیرماه، گزارشها درباره توافق برای فعالیت خبرنگار شبکه جهانی بیبیسی در ایران را تکذیب کرد.
محسن حدادی، مدیر روابط عمومی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد، گفت که خبرنگار بیبیسی «به مدت چند روز در ایران بود. اما این که در ایران مستقر شود و کار کند، صحت ندارد و حدود ده روز پیش از کشور خارج شد».
وی تاکید کرد که خبرنگار بیبیسی تنها به ایران سفر و گزارش تهیه میکند.
وبسایت خبری هافینگتونپست روز دوشنبه گذشته با استناد به ایمیلهای داخلی بیبیسی که به بیرون درز کرده، گزارش کرد که بخش بینالمللی بیبیسی برای گرفتن اجازه سفر به ایران، شرایط و محدودیتهایی را که ایران برای کار خبرنگاران بخش فارسی وضع کرده پذیرفته است.
بر اساس این گزارش، یکی از محدودیتها استفاده نکردن بیبیسی فارسی از گزارشهایی است که خبرنگاران بیبیسی جهانی در ایران تولید میکنند.
معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد اما به این بخش از این گزارشها به صورت صریح واکنش نشان نداده و تنها توافق برای فعالیت دائمی خبرنگار بیبیسی در ایران را تکذیب کرده است.
بیبیسی روز سهشنبه در بیانیهای اعلام کرد که «همه رسانههای بینالمللی برای کار در ایران با محدودیتهایی روبهرو هستند و بیبیسی برخی از محدودیتها را قبول کرده تا بتواند برای مخاطبان بینالمللی خود از داخل ایران گزارش و مطلب تهیه کند و در گزارشهای خود، به وجود محدودیتهایی که گزارشگرانش در ایران با آن روبهرو بودهاند اشاره کرده است».
جمهوری اسلامی از ابتدای تاسیس شبکه تلویزیون بیبیسی فارسی به خبرنگاران این شبکه اجازه فعالیت در ایران نداد و استفاده از گزارش خبرنگاران بیبیسی جهانی از ایران را برای بخش فارسی ممنوع کرد.
محمدحسین صفار هرندی، وزیر وقت ارشاد، در بهمنماه ۸۷ گفته بود: «اگر شبكه انگليسی بیبیسی براي شبكه بیبیسی فارسی فرآوردهای تهيه كند، طبيعی است در چارچوب قانون برخورد صورت میگيرد.»
بیبیسی جهانی نیز در ایران دفتر و خبرنگار ثابت ندارد و تنها چندین بار خبرنگاران این رسانه به صورت موردی به تهران سفر کردهاند.
تاکنون گزارشهای متعددی منتشر شده که گویای آن است جمهوری اسلامی با فشار بر خانواده کارکنان بخش فارسی بیبیسی و دیگر رسانههای فارسیزبان خارج از کشور نظیر رادیوفردا و رادیو زمانه تلاش میکند که مانع فعالیت رسانهای آنها شود.