دادستان تهران: بازداشت ۱۹ نفر به اتهام اخلال در بازار ارز

یک صرافی در تهران (عکس از آرشیو)

با تداوم ناآرامی‌ها در بازار ارز، دادستان تهران روز دوشنبه ۶ مرداد از بازداشت ۱۹ نفر به اتهام «اخلال» در این بازار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، علی القاصی‌مهر در جلسه‌ای با مسئولان قضایی از بازداشت‌شدگان به عنوان «عوامل التهاب و نوسانات کاذب بازار ارز» نام برده و گفت که «پرونده این متهمان در مرحله تکمیل تحقیقات قرار دارد».

نرخ دلار در بازار آزاد ایران ابتدای سال جاری حدود ۱۶ هزار تومان بود، اما در تیر ماه به یک‌باره اوج گرفت و به بیش از ۲۵ هزار تومان رسید. این نرخ اگرچه هفته گذشته تا حدی کاهش یافت و به کانال ۲۱ هزار تومان رسید، اما دوباره حرکت صعودی را شروع کرده به طوری که روز دوشنبه نرخ ۲۳ هزار تومان برای آن ثبت شد.

بیشتر در این باره: «کاهش نسبی» نرخ ارز در ایران با تزریق نزدیک ۱ میلیارد دلار به بازار

دادستان تهران همچنین در اظهارات روز دوشنبه خود به دستگیری مدیرعامل و سه نفر از کارکنان شرکت تعاونی اتحادیه سراسری کارکنان دولت اشاره کرد که اتهام آنها «اخلال در نظام اقتصادی از طریق عدم توزیع ۴۰۰ تن گوشت وارداتی با ارز دولتی و فروش ارز دریافتی در بازار آزاد و احتکار ۵۰۰ حلقه لاستیک خودورهای سنگین وارداتی با ارز دولتی» عنوان شده است.

روزنامه شرق اواخر تیر ماه سال گذشته با اشاره به نامه‌ای از رئیس دفتر حسن روحانی گزارش داد، یک میلیارد دلار ارز دولتی که برای واردات دارو و کالاهای اساسی پرداخت شده بود، «گم شده است».

قبل از آن نیز گزارش‌های متعددی منتشر شده بود که عنوان می‌کرد شماری از شرکت‌های واردکننده کالاهای ضروری، ارز دولتی را یا به مصارف دیگری رسانده‌اند یا به قیمت آزاد در بازار عرضه کرده‌اند.

مقامات ایران بارها به این بدهکاران ارزی هشدار داده‌اند که یک دسته از آنها نیز کالاهایی را از ایران صادر کرده، اما ارز حاصل از آن را بازنگردانده‌اند. حسن روحانی نیز حدود دو هفته قبل با اشاره به این دسته دوم بدهکاران ارزی گفت که «بیست میلیارد یورو در اواخر سال ۹۸ کالا صادر شده، اما ارز آن بازنگشته است».

بیشتر در این باره: افت قیمت دلار در بازار آزاد ایران به کانال ۲۱ هزار تومان

دادستان تهران در ادامه سخنان خود از «تشکیل پرونده قضایی برای ۵ شرکت دارویی» خبر داد که «ارز کلانی را برای واردات مواد اولیه و دارو از بانک مرکزی گرفته و بخشی از این منابع را صرف امور دیگری کرده‌اند».

به گفته وی، «این شرکت‌ها در مجموع ۹۵۴ میلیون و ۶۹ هزار و ۱۵۱ دلار ارز از بانک مرکزی دریافت کرده‌اند».

گزارش ایسنا اما به نام شرکت‌ها اشاره‌ای نمی‌کند و تنها می‌گوید که مسئولان برخی از این شرکت‌ها «علاوه بر تخلف در هزینه کرد ارز در حوزه دارو، متهم به پرداخت رشوه به برخی افراد در سازمان غذا و دارو هم هستند که ۵ نفر از مدیران سازمان مذکور بازداشت شده‌اند».