دلار آمریکا در ایران به مرز پنج هزار تومان نزدیک شد

روند رو به رشد قیمت دلار در ایران از هفته گذشته بار دیگر آغاز شد و تا امروز حدود ۳۰۰ تومان گران‌تر شده است.

به رعم وعده‌های دولت حسن روحانی برای کنترل نرخ ارز در بازار ایران، دلار آمریکا به مرز پنج هزار تومان نزدیک شد تا رکورد جدیدی بر جای بگذارد.

خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، عصر سه‌شنبه ۲۴ بهمن در گزارشی از وضعیت ارز در بازار تهران نوشت، قیمت دلار به ۴۹۵۰ تومان رسیده است که جهشی ۱۰۰ تومانی را به نسبت روز قبل نشان می‌دهد.

این گزارش می‌گوید که «بقیه ارزها هم دست کمی از دلار ندارند. به گونه‌ای که یورو در کنار دلار، بیشترین جهش قیمتی را داشته و پس از آن پوند انگلستان و درهم امارات قرار دارند».

در جدول خبرگزاری ایسنا قیمت یورو ۶۱۴۰ تومان، پوند انگلستان ۶۸۹۵ تومان و درهم امارات ۱۳۵۵ تومان اعلام شده است که به ترتیب افزایشی ۱۰۰ تومانی، ۷۵ تومانی و ۲۰ تومانی را نشان می‌دهد.

اما این همه به‌رغم تاکیداتی‌ست که مقامات دولت ایران برای برقراری تعادل در بازار ارز دارند به‌طوری که محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در همین روز بار دیگر وعده کاهش قیمت ارز را داده است.

به گزارش وبسایت خبرآنلاین، آقای نوبخت که در نشستی خبری حضور یافته بود توصیه کرد که «مردم برای وارد شدن به بازار هول نزنند». وی همچنین گفت: «خبر دارم بانک مرکزی برای این موضوع برنامه دارد و حتما قیمت ارز به جایگاه خود برمی‌گردد».

روند رو به رشد قیمت دلار در ایران از هفته گذشته بار دیگر آغاز شد و تا امروز حدود ۳۰۰ تومان گران‌تر شده است. این جهش قیمت در حالی رخ داده که هم رئیس بانک مرکزی ایران وعده کاهش نرخ ارز را داده بود و هم حسن روحانی تلاش کرده است اطمینان دهد که دولت ذخایر ارزی کافی در اختیار دارد.

آقای روحانی در مصاحبه‌‌ تلویزیونی اخیر خود وقتی با پرسشی درباره چرایی رشد قیمت دلار تا ۴۷۵۰ تومان مواجه شد، پاسخ داد که قیمت دلار این‌قدر نیست. وی همین پاسخ را چند روز بعد در نشست خبری خود تکرار کرد که بنا بر گزارش خبرگزاری تسنیم، آن موقع قیمت دلار به ۴۸۰۰ تومان رسیده بود.

گزارش روز سه‌شنبه تسنیم عنوان می‌کند که بانک مرکزی ایران در این روز دلار تزریقی به صرافی‌ها را با قیمت ٤٨٩٢ تومان برای فروش به مردم ارزش‌گذاری کرده است.

پیش از این، فریدون خاوند، استاد اقتصاد و کارشناس اقتصادی، به رادیو فردا گفته‌ بود بانک مرکزی ایران همواره با ترزیق ارز در بازار و با هدف کنترل تورم، قیمت دلار را به طور مصنوعی پایین نگه می‌دارد، اما وقتی تنشی در سطح داخلی یا بین‌المللی پیش می‌آید، «فنر بهای ارز» رها می‌شود و قیمت دلار جهش پیدا می‌کند.

به نظر می‌رسد تلاش دولت دوازدهم برای حل کسری بودجه خود، مشکلات دریافت پول نفت، ناامنی روانی پس از ناآرامی‌های دی‌‌ماه و چشم‌انداز مبهم ادامه برجام، از دلایل اصلی افزایش قیمت دلار و سایر ارزهای خارجی در بازار آزاد ایران است.

با استفاده از گزارش خبرگزاری‌های تسنیم، ایسنا، خبرآنلاین و رادیو فردا/ س.ن /ک.ر