استاندار کهگیلویه و بویراحمد در میانه هشدارها، از آبگیری سد چم‌شیر خبر داد

نمایی از سد چم‌شیر

در میانه هشدارهای فزاینده از پیامدهای «غیر قابل برگشت» آبگیری سد چم‌شیر، استاندار کهگیلویه و بویراحمد از آبگیری این سد خبر داد.

سید علی احمدزاده روز چهارشنبه ۱۴ دی‌ هشدارها پیرامون عواقب غیر قابل بازگشت آبگیری این سد را «حرف‌های غیر علمی و غیر تخصصی و مسئله‌دار» خواند و گفت: «چرا باید کسی که در مورد سد تنگ سرخ هیچ‌گونه شناخت علمی ندارد نظر بدهد. چرا باید کارشناس کامپیوتر یا روانشناسی در مورد سد حرف بزند که هیچ مبنای علمی ندارد».

اظهارات او در حالی است که حیدر زارعی، عضو هیئت علمی دانشگاه چمران در مهندسی آب، روز اول دی‌ هشدار داده بود «اگر سد چم‌شیر مانند سد گُتوند آبگیری شد و جواب نگرفتیم، راه برگشتی وجود ندارد».

او در یک نشست تخصصی گفت که در محاسبه میزان آورد سد چم‌شیر، کاهش بارش و افزایش برداشت آب‌های زیرزمینی در سرشاخه‌ها در سال‌های اخیر و موضوع انحلال لایه‌های نمکی و گچی در مخزن سد که می‌تواند موجب افزایش شوری شود، در نظر گرفته نشده است.

ادامه آبگیری این سد در حالی است که سازمان محیط زیست ۱۲ دی‌ماه مدعی شده بود که به خاطر «ابهامات»، آب‌گیری سد متوقف شده است.

فعالان محیط زیست می‌گویند جایگاهی که سد در آن احداث شده، لایه‌های نفتی وجود دارد و احتمال ترکیب سایر آلاینده‌ها همچون اختلال آب با نفت نیز وجود دارد.

حسین آخان، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، نیز آب‌گیری این سد را باعث افزایش شوری زمین‌های کشاورزی ارزیابی کرده و علیرضا ورناصری قندعلی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، هم گفته است: احتمال شور شدن ۸۰ هزار هکتار اراضی خوزستان به‌دلیل حل شدن نمک در آب وجود دارد، چرا که دربستر رودخانه شاهد چشمه‌های آب شور هستیم.

با استفاده از گزارش خبرگزاری ایسنا، شبکه دانا، رادیو فردا/د.خ/ک.ر