ایران درودی، نقاش نامدار و معاصر ایران، روز جمعه، هفتم آبانماه، در ۸۵ سالگی درگذشت.
ایران درودی از پیشگامان نقاشی معاصر ایران بود. او در سال ۱۳۱۵ در شهر مشهد به دنیا آمد، پدرش خراسانی بود و مادرش قفقازی، و خانهشان محل تلاقی فرهنگها و زبانهای متفاوت.
او همچنین کارگردان، نویسنده، منتقد هنری و استاد دانشگاه رشته تاریخ هنر نیز بود.
خانم درودی در فرانسه با شخصیتهای برجسته جهان هنر از جمله سالوادور دالی آشنا شد. او در بیش از ۶۳ نمایشگاه انفرادی و بیش از ۲۵۰ نمایشگاه گروهی در ایران و سراسر جهان آثار خود را به نمایش گذاشت و با نوشتن کتاب «در فاصلهٔ دو نقطه» نویسندگی را نیز تجربه کرد.
ایران درودی در شهریورماه گذشته به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شد، اما پس از بستری شدن در بیمارستان و درمان موفق به خانه بازگشت.
خانم درودی در مطلبی پس از مرخص شدن از بیمارستان نوشته بود: «ایران باید زنده بماند.»
صبح روز جمعه، هفتم آبانماه، پیامی کوتاه در صفحه رسمی خانم درودی در اینستاگرام از درگذشت او حکایت داشت.
بیشتر در این باره: «ایران را دوست بداریم»؛ گفتوگوی نوروزی با ایران درودیاو در آخرین گفتوگوی خود با رادیوفردا به مناسبت نوروز سال ۱۴۰۰ گفته بود: «پیشنهادم به هموطنانم این است که ایران را علیرغم زخمهایش دوست بداریم و سپاسمند هویتمان باشیم. ارزش ایرانی بودنمان را بدانیم و حفظش کنیم.»
ایران درودی در سالهای اخیر به طور مداوم پیگیر افتتاح موزهای به نام خود بود تا آثارش در آن به یادگار بماند. به نوشته روزنامه ایران در سال ۹۸، قرار است ۱۹۵ تابلو از این هنرمند که به صورت محضری به ملت ایران بخشیده شده، بعد از ساخت موزهای در خیابان یوسفآباد به نمایش گذاشته شود.
به نوشته خبرگزاری ایرنا، هشت اثر خانم درودی در گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران و دیگر موزههای ایران و برخی از آثارش در دیگر موزههای دنیا نگهداری میشود.