رئیس پلیس فتا روز یکشنبه، ۱۷ بهمن از افزایش هفت برابری کلاهبرداری در حوزه رمزارزها در ایران در مقایسه با سال ۱۳۹۹ خبر داد.
به گزارش رسانههای ایران وحید مجید ضمن «غیرقانونی خواندن استفاده از رمزارز به عنوان ابزار پرداخت در معاملات» گفته است که «وَلِتها، کیفپولها و توکنهای جعلی، همه در حوزه کلاهبرداری و جرائم سایبری قرار میگیرند».
این اظهارات در حالی مطرح میشود که برخی مقامات جمهوری اسلامی در سالهای اخیر، رمزارزها را ابزاری کارآمد برای دورزدن تحریمها توصیف کردهاند و بر اساس گزارشهای غیررسمی بیشترین تجهیزات و امکانات استخراج رمزارزها در ایران به نهادهای نظامی و بخشهای دولتی تعلق دارد.
از جمله سازمان بورس و اوراق بهادار مهر امسال در بیانیهای وجود چندین استخراجکننده رمزارز در ساختمان شرکت بورس تهران را تایید و در پی اعلام این خبر مدیرعامل بورس تهران کنارهگیری کرد. وزارت اطلاعات هم در همان روزها از بازداشت اعضای یک «شبکه سازمانیافته رمزارز» در کشور خبر داده بود.
بانک مرکزی ایران اردیبهشت ۱۳۹۷ خرید و فروش بیتکوین را در ایران به دلیل استفاده ابزاری از آن در جریان «پولشویی و تامین مالی تروریسم» ممنوع اعلام کرد. این بانک اواخر دی امسال از اجرای «آزمایشی» اولین پول دیجیتالی ایران به نام «رمزریال» برای حل تناقض بین «تمرکززدایی رمزارزها» و «حاکمیت پول کشور» با نظر رهبر جمهوری اسلامی خبر داد.