روابط عمومی بانک مرکزی ایران روز پنجشنبه، ۷ بهمن، خبر داد که یک ابراز پرداختی جدید به نام رمزریال «بهزودی» ارائه همگانی میشود.
روزنامه شرق روز پنجشنبه به نقل از بانک مرکزی نوشت: «رمزریال شکل دیگری از اسکناس است که به صورت کاملاً دیجیتال در اختیار مردم قرار میگیرد.»
مهران محرمیان، معاون فناوری نوین بانک مرکزی، پیش از این در روز ۲۷ دی ضمن اعلام خبر اجرای «آزمایشی» رمزریال گفته بود که این پول دیجیتالی برای حل تناقض بین «تمرکززدایی رمزارزها» و «حاکمیت پول کشورها» و با نظر رهبر جمهوری اسلامی طراحی شده است.
بانک مرکزی ایران در اردیبهشت ۱۳۹۷ خرید و فروش بیتکوین در ایران را ممنوع و اعلام کرده بود که با توجه به این که «ماهیت ارزهای مجازی این ارزها را به ابزاری برای پولشویی، تامین مالی تروریسم و به طور کلی جابهجایی پول بین مجرمان تبدیل میکند، ممنوعیت بهکارگیری این ارزها به بانکها ابلاغ شده است».
با این حال برخی مقامات ایران و نمایندگان مجلس در سالهای اخیر به طور علنی اعلام کردهاند که رمزارزها برای دور زدن تحریمها ابزار کارآمدی است. از جمله غلامرضا مرحبا، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس اواخر شهریور امسال با اشاره به استخراج سالانه «۱.۱ میلیارد دلار رمزارز در ایران» گفته بود که «نمیتوان نسبت به استفاده از این ظرفیت برای دور زدن تحریمها بیتفاوت و بیبرنامه بود».
بانک مرکزی ایران درباره رمزریال، سازوکار آن، قابلیت تبدیل آن به ارزهای دیگر و بهای تمامشده آن تاکنون جزئیاتی را منتشر نکرده است.
آرش قنبرزاده، کارشناس بازار ارزهای دیجیتال پیشتر در گفتوگو با «اقتصاد آنلاین» گفته بود که «رمزارز ملی با توجه به این که زیر نظر بانک مرکزی و کاملا متمرکز است، از ماهیت غیرمتمرکز بودن ارزهای دیجیتال برخوردار نیست» و «به احتمال زیاد قابل استخراج نخواهد بود».
آقای قنبرزاده افزوده بود که «برای افرادی که به ارزهای دیجیتال علاقهمند هستند، رمزارز ملی مورد جذابی نمیتواند باشد. اما برای دولت، به منظور دور زدن تحریمها، راه حلی است که به آن فکر کردهاند».