دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران میگوید که جمهوری اسلامی از هزینههایی که در سالهای اخیر در سوریه پیش از سقوط حکومت بشار اسد کرد، پشیمان نیست.
علیاکبر احمدیان در گفتوگو با وبسایت رهبر جمهوری اسلامی که روز پنجشنبه ۲۹ آذر منتشر شد، گفت: «پشیمان نیستیم، زیرا حضور و هزینهٔ ما برای امنیت خودمان بود و دستاوردهای مورد انتظار هم به دست آمد.»
او مانند سایر مسئولان حکومت ایران طی سالهای اخیر مدعی شد ایران در سوریه برای جنگ با داعش حضور یافت و «اگر داعش در سوریه و عراق تمام نشده بود، امروز ما باید با دهها برابر هزینه در داخل کشور با داعش میجنگیدیم.»
جمهوری اسلامی ایران در طول ۱۳ سال جنگ داخلی سوریه تنها مدعی حضور شمار اندکی «مستشاران نظامی» خود «بر اساس توافق نظامی با سوریه» شده بود و علیاکبر احمدیان نیز بار دیگر همین ادعا را تکرار کرده که بعد از شکست داعش، تنها بخشی از نیروهای ایران در سوریه برای «کمک» به ارتش سوریه در این کشور باقی ماند.
این در حالی است که حتی بر اساس روایتهای رسمی جمهوری اسلامی، حضور نیروهای حکومتی ایران در سوریه از آغاز درگیری میان حکومت اسد و مخالفان در سال ۱۳۹۰ شروع شد؛ قبل از آنکه گروه داعش ظاهر شود.
در آستانه سقوط حکومت اسد بر اثر پیشروی شورشیان مسلح، دو نماینده پیشین مجلس ایران از بلاتکلیفی در تسویه «بدهی ۳۰ میلیارد دلاری» سوریه به ایران خبر دادند و از این موضوع انتقاد کردند.
بیشتر در این باره: بلاتکلیفی بدهی «۳۰ میلیارد دلاری» سوریه به ایرانکاربران زیادی در شبکههای اجتماعی پس از ورود شورشیان به دمشق و فرار بشار اسد به روسیه نیز با یادآوری هزینههای مالی و نظامی ایران در سوریه در جریان جنگ داخلی این کشور، بر بیفایده بودن حمایت جمهوری اسلامی از بشار اسد تأکید کردند.
همچنین سقوط حکومت بشار اسد، به گفته دبیرکل حزبالله لبنان باعث از دست رفتن مسیر پشتیبانی نظامی از این گروه شده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران اما در مصاحبه خود ادعا کرده است حزباللّه، گروه افراطی حماس و همچنین جهاد اسلامی فلسطین، «امروز به پشتیبانی مستقیم و فیزیکی ما خیلی وابسته نیستند».
پاسخ به انتقادها از پاسخ ندادن به حمله اسرائیل
آقای احمدیان که پیش از حضور در شورای عالی امنیت ملی دریادار سپاه پاسداران بوده است، در بخش دیگری از این گفتوگو به انتقادها از به تأخیر افتادن پاسخ ایران به حمله روز ۵ آبان اسرائیل به ایران نیز پاسخ داده است.
او با نکوهش «القاء ترس» که به گفته او «استراتژی دشمن» است، میگوید عدهای با نیت «تخریب» این سوالات را مطرح میکنند که «وعده صادق سه چه شد؟ الان میزنی یا فردا میزنی؟»
دبیر شورای عالی امنیت ملی ادامه داده است: «این موضوع، منطق نظامی دارد. هر وقت که لازم و مناسب باشد میزنیم، هر وقت که دشمن بیشتر دردش بیاید میزنیم، هر وقت که به منافع ملی ما کمک کند میزنیم. با احساسات که نمیشود و نباید عملیات کرد.»
مقامهای نظامی و سیاسی ایران به حملات فروردین و مهر ایران به اسرائیل لقب «وعده صادق» یک و دو دادهاند و در هفتههای اخیر بخشی از حامیان حکومت ایران از اجرا نشدن حمله سوم ایران به اسرائیل انتقاد کردهاند.
این در حالی است که مقامهای ایرانی بارها وعده پاسخ به حمله آبان ماه اسرائیل را دادهاند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، سه هفته بعد از حمله نظامی اسرائیل به ایران اعلام کرد این حمله علاوه بر آن که به دفاع هوایی و توان تولید موشکی جمهوری اسلامی ایران ضربه زد، «یک بخش خاص» در برنامه هستهای ایران را نیز هدف قرار داد.
بیشتر در این باره: نتانیاهو: حملهای دیگر به اسرائیل، اقتصاد ایران را فلج خواهد کرداو همچنین روز ۲۳ آبان با انتشار یک پیام ویدئویی هشدار داد اگر جمهوری اسلامی ایران برای بار سوم به اسرائیل حمله کند، اقتصادش فلج خواهد شد.
نخستوزیر اسرائیل با اشاره به این که حکومت ایران به جای آبادی ایران به نابودی اسرائیل «وسواس» دارد، گفت: «یک حمله دیگر به اسرائیل اقتصاد ایران را فلج خواهد کرد.»
علیاکبر احمدیان همچنین «عدهای از خود ما» را به باد انتقاد گرفته که فرماندهان نظامی ایران که «دیروز در میدان شهادت بودند، امروز هم هر روز در معرض شهادت هستند و پشتسرهم دارند شهید میشوند» را متهم به «ترسو» بودن میکنند.
او هشدار داده که این «مطالبهگری نیست، این افتادن ناخواسته در بازی عملیات روانی دشمن است».
این در حالی است که تعدادی از حامیان تندرو جمهوری اسلامی که بخشی از آنها حامیان سعید جلیلی در انتخابات ریاستجمهوری امسال ایران بودند، در شبکههای اجتماعی کارزاری به نام «مطالبه وعده صادق ۳» را دنبال میکنند.