فاطمه هاشمی: دو ماه قبل از فوت پدرم به من گفتند او را می‌کشند

فاطمه هاشمی در مراسم سالگرد درگذشت پدرش، اکبر هاشمی رفسنجانی

همزمان با هفتمین سالگرد درگذشت اکبر هاشمی رفسنجانی، فاطمه هاشمی دختر او در گفت‌وگویی با شماره پنجشنبه ۲۱ دی‌ماه روزنامه «اعتماد» بار دیگر احتمال «قتل» پدرش را مطرح کرد.

فاطمه هاشمی گفت: دو ماه پیش از مرگ هاشمی، دو نفر با او ملاقات کردند و گفتند «می‌خواهند پدر شما را بکشند و طوری پدر شما را می‌کشند که خود شما هم فکر می‌کنید به مرگ طبیعی فوت کرده است.»

او افزود: «گفتم چرا پدر من را بکشند؟ گفتند برای این‌که آن‌ها نگران بعد از آقای خامنه‌ای هستند.»

موضوع جانشینی علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، پس از مرگش، یکی از موضوعات مطرح در سال‌های اخیر بوده است.

این نخستین بار نیست که اعضای خانواده هاشمی رفسنجانی احتمال کشته شدن او را مطرح می‌کنند.

اکبر هاشمی رفسنجانی که از چهره‌های کلیدی جمهوری اسلامی در زمان جنگ و پس از مرگ آیت‌الله روح‌الله خمینی بود، ۱۹ دی‌ماه سال ۹۵ در بیمارستان تجریش تهران درگذشت.

پیشتر فائزه هاشمی یکی دیگر از دخترانش نیز گفته بود که در جلسه‌ای با حضور تعدادی از اعضای شورای عالی امنیت ملی، به خانواده آقای هاشمی اعلام شده که در بدن پدرش «۱۰ برابر حد مجاز رادیواکتیو وجود داشته‌است».

بیشتر در این باره: فائزه هاشمی: به ما اعلام شده در بدن پدرم ۱۰ برابر حد مجاز رادیواکتیو وجود داشته‌است

مرگ ناگهانی هاشمی رفسنجانی شایعات زیادی را دربارهٔ احتمال سوءقصد به او مطرح کرد.

محمد هاشمی برادر او پیشتر در مصاحبه با روزنامه «شهروند» گفته بود که «علت مرگ را در بیمارستان ایست قلبی اعلام کردند، ولی علت ایست قلبی را کسی اعلام نکرد. هنوز هم کسی اعلام نکرده که علت ایست قلبی چه بوده‌است».

حسن روحانی: اقلیت حاکم مشارکت و رقابت در انتخابات را نمی‌خواهد

حسن روحانی، نامزد انتخابات آتی مجلس خبرگان رهبری، یکی از سخنرانان مراسم هفتمین سالگرد فوت هاشمی رفسنجانی در روز پنجشنبه بود که گفت «اقلیت حاکم» در ایران «نه مشارکت حداکثری می‌خواهد نه رقابت».

رئیس‌جمهور سابق ایران که از سال ۹۱ تا ۱۴۰۰ این سمت را در اختیار داشت، گفت: «می‌دانم اقلیت حاکم نه مشارکت حداکثری می‌خواهد نه رقابت. می‌خواهد انتخابات سردی باشد که آن اقلیت ادامه دهند.»

انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری قرار است اسفند امسال برگزار شود، و در حالی که رهبران جمهوری اسلامی خواستار «مشارکت حداکثری» افراد واجد شرایط رای در این دو انتخابات شده‌اند، شورای نگهبان حدود نیمی از داوطلبان نامزدی در انتخابات مجلس را ردصلاحیت کرده است.

بیشتر در این باره: شورای نگهبان صلاحیت نیمی از نامزدهای انتخابات مجلس از جمله ۲۶ نماینده فعلی را رد کرد

حسن روحانی که عضو مجلس خبرگان رهبری است، اکنون خود را برای دوره‌ای دیگر نامزد این مجلس کرده است.

مجلس خبرگان رهبری که بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی وظیفه تعیین و عزل رهبر و همچنین نظارت بر عملکرد او را دارد، اکنون به نهادی تحت کنترل خود رهبر جمهوری اسلامی در آمده است.

در مراسم روز پنج‌شنبه که در «حسینه جماران» برگزار شد، محمد خاتمی رئیس‌جمهور پیشین و علی‌اکبر ناطق نوری رئیس‌ مجلس پیشین نیز حضور داشتند.

آقای روحانی بدون اشاره به فرد خاصی گفت: «حکومت فرد مهم نیست، منافع ملی مهم است. منافع جناح مهم نیست، رضایت عامه مهم است. ما راهی جز حفظ انقلاب و عظمت ایران نداریم.»

او همچنین نسبت به مشارکت مردم در انتخابات آتی ابراز نگرانی کرد.

بر اساس آمارهای رسمی جمهوری اسلامی، در دوره پیشین انتخابات مجلس شورای اسلامی، بیش از نیمی از مردم واجد شرایط رای‌ دادن در انتخابات شرکت نکردند.

رهبر جمهوری اسلامی در هفته‌های گذشته بارها بر شرکت مردم در انتخابات تاکید کرده و مدعی شده که «ضعف‌های اقتصادی» در کشور به طور غیرمستقیم «معلول عدم مشارکت در انتخابات» است.