با کاهش بارش در مناطق سیلزده، رسانههای ایران از دسترسی به مناطقی از استان لرستان، به ویژه پلدختر و معمولان، خبر داده و وضعیت در این مناطق را بسیار نامطلوب گزارش کردهاند؛ همزمان سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی جدیدی به ایران خبر داده و پیشبینی کرد که این سامانه در ۴۸ ساعت آینده جز جنوب شرقی، در سراسر ایران فعال خواهد بود.
بنابر گزارشها، دسترسی به مناطق سیلزده استان لرستان که در موج دوم سیل بیشترین آسیب را دید از روز چهارشنبه ممکن شد، اما وضعیت در پلدختر و معمولان و همچنین روستاهای اطرافشان بهشدت نامطلوب گزارش شده است.
تصاویر و ویدئوهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی حکایت از شرایط نامساعد زندگی و وجود گل و لای در دو شهر پلدختر و معمولان و همچنین روستاهای اطرافشان دارد.
نعمتالله دستیاری، فرماندار پلدختر، روز پنجشنبه با اشاره به این که هنوز بخش عمدهای از این شهر بدون برق و آب و گاز است گفت به دلیل آسیبدیدگی جادههای منتهی به این شهر، کمکرسانیها بسیار کند صورت میگیرد.
پیشتر گزارشهایی درباره برکناری نعمتالله دستیاری از فرمانداری پلدختر منتشر شده بود، اما موسی خادمی، استاندار لرستان، روز پنجشنبه این گزارشها را تکذیب کرد.
از شهرستان معمولان نیز خبرهای مختلفی گزارش شده و مقامهای این شهر اظهارات ضد و نقیضی کردهاند.
محسن موسوی، امام جمعه معمولان، صبح پنجشنبه در تماس تلفنی با تلویزیون دولتی، از روند کمکرسانیها و حضور سپاه و ارتش در این شهر بشدت ابراز رضایت کرد؛ اما او در ویدئوی دیگری که شامگاه چهارشنبه منتشر شد، از عدم کمکرسانی به مردم این شهر بهشدت انتقاد کرده و گفته بود: مردم ۷۲ ساعت است چیزی نخوردهاند و فقط رفتوآمد هلیکوپترها از فراز شهر قسمت آنها شده است.
از سوی دیگر حبیبالله موسوی، بخشدار معمولان، گفته است کمکرسانی روز چهارشنبه «از طریق بالگردهای ارتش و هلال احمر» خوب بود اما امروز (پنجشنبه) «با مقداری وقفه روبهرو شده است».
مقامهای آموزش و پرورش استان لرستان، با اشاره به تخریب کامل ۵۵ مدرسه در این استان در جریان سیل اخیر اعلام کردند مدارس پلدختر و معمولان با یک هفته تأخیر و از ۲۴ فروردین آغاز به کار میکند.
در استان خوزستان نیز چهار شهر حمیدیه، عبدالخان، شیبان و کارون در معرض سیل گزارش شدهاند و در سایر شهرها و روستاهای این استان مشکلات سیلابها و آبگرفتگی همچنان ادامه دارد.
بنابر گزارشها، روستای غزاویه، در ۱۵ کیلومتری اهواز، به علت شکسته شدن سیلبند با سیلاب روبهرو شده و بخشی از زمینهای کشاورزی «تقریبا به عمق چهار متر» زیر آب رفتهاند.
از سوی دیگر، بالا آمدن رودخانه دز روز پنجشنبه بخشی از خط راهآهن مسیر اندیمشک به اهواز را به زیر آب برد و موجب توقف فعالیت خط آهن بین اندیمشک تا اهواز شد.
در استان ایلام نیز گزارش شده است که کمکرسانی به سیلزدگان در وضعیتی نامطلوب است.
افشار خسرویزاد، دادستان ایلام، روز پنجشنبه در بازدید از مناطق سیلزده ضمن انتقاد از اینکه اقدامات پیشگیرانهای صورت نگرفت و «عملا نوعی از غافلگیری برای مسئولان اجرایی اتفاق افتاد»، کمکرسانی به سیلزدگان، به ویژه در بخش ماژین، را نامطلوب خواند و گفت: شرایط رو به بحرانی شدن پیش میرود و امکانات اختصاصیافته از مرکز ضعیف است.
در استان چهارمحال و بختیاری نیز به گفته سهراب رئیسی، مدیرکل بنیاد مسکن این استان، بیش از دوهزار واحد مسکونی در ۱۲ شهر و ۱۸۵ روستا دچار خسارت شد و میزان خسارت ۵۴ میلیارد تومان برآورد شده است.
در سایر استانها، از جمله استان تهران، نیز گزارشهایی از پیامدهای سیلابها، از جمله نشست زمین، منتشر شده است.
آخرین آمار
پزشکی قانونی ایران روز چهارشنبه شمار جانباختگان سیل را که درگذشتشان تایید شده ۶۲ تن اعلام کرد. با این حال گزارشهایی غیررسمی درباره بالاتر بودن آمار جانباختگان منتشر شده است.
درباره مناطق درگیر سیل نیز گزارشهایی متفاوت منتشر شده است.
مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات، به خبرگزاری فارس گفت: از ابتدای اجرای طرح نوروزی «بیش از ۱۲۹۰ شهر، روستا و محور کوهستانی گرفتار سیل شدند».
با این حال شاهین فتحی، معاون همین سازمان، گفته است در این مدت ۱۸۸۹ شهر، روستا و محور کوهستانی درگیر سیل شدند.
وزیر کشور ایران چند روز پیش اعلام کرد در حال حاضر حدود چهارصد شهر و روستا همچنان درگیر سیل هستند.
همچنین به گفته محمد موسوی، از مقامهای وزارت جهاد کشاورزی، سیل اخیر نزدیک به ۴۷ هزار میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی ۱۶ استان کشور وارد کرد.
کمکهای اروپا به سیلزدگان
روز چهارشنبه کمیسر کمکهای انسانی و مدیریت بحران اتحادیه اروپا ضمن اعلام همبستگی با مردم ایران از اقدام این اتحادیه در تخصیص کمکهای مالی به سیلزدگان ایرانی خبر داد.
کریستوس استایلیانیدس، دیپلمات یونانی، در توییتر نوشت که اتحادیه اروپا مبلغ یک میلیون و دویست هزار یورو جهت کمکهای اولیه و اضطراری برای سیلزدگان اختصاص داده است.
همزمان سفیر آلمان در تهران نیز از فرود یک هواپیمای چارتر حامل کمکهای بشردوستانه آلمان در فرودگاه تهران خبر داده است.
میشائیل کلور برشتولد در صفحه توییتر خود تصاویری را از لحظه بارگیری این هواپیما در برلین و نیز فرود آن در تهران منتشر کرده است.
آلمان کشور پیشگام در ارسال کمکهای خارجی به سیلزدگان ایرانی بوده است.