وبسایت «جماران» بر اساس «مشاهدات عینی» خبرنگار خود گزارش داده که نیروهای موسوم به «حجاببان» و لباس شخصیها در ایستگاه مترو تئاتر شهر تهران، وسایل شخصی شهروندان را «تجسس» میکنند.
در این گزارش که روز سهشنبه پنجم دی منتشر شد، آمده است ماموران لباس شخصی حاضر در این ایستگاه اقداماتی شامل «تصویربرداری غیرمجاز با دوربینهای جیبی و پایهدار از مردم به بهانه تذکر حجاب، چک کردن گوشیهای همراه آنان بدون مجوز کتبی و عکسبرداری از کدهای موسوم به ریجستری تلفن همراه، تجسس کولههای پشتی و کیفهای دوشی مردم» انجام میدهند.
این وبسایت به نقل از یکی از مأموران حاضر در این ایستگاه نوشته است که این اقدامات، «دستور وزارت کشور است و شهرداری تهران نیز در این طرح کمک رسانی میکند.»
احمد وحیدی، وزیر کشور ایران، اوایل آذرماه بهدنبال انتشار تصاویری از حضور گسترده مأموران موسوم به «حجاببان» در ایستگاههای مترو، ادعا کرد که وزارت کشور برای استقرار آنها «مجوزی» صادر نکرده است.
در پی این ادعا، دو روزنامه «اعتماد» و «توسعه ایرانی» تصویر بخشی از بخشنامه وزیر کشور به تاريخ ۹ خرداد ۱۴۰۲ را منتشر کردند که دارای مُهر «خیلی محرمانه» است و در آن بر «بازداشت» و «برخورد» با زنان بدون حجاب اجباری تأکید شده است.
با وجود انتشار سند یاد شده، آقای وحیدی مسئولیت اظهارات خود مبنی بر عدم صدور مجوز برای نیروهای حجاببان را نپذیرفت و مدعی شد که پیشتر گفته است «اساساً اینها مجوز نیاز ندارند».
این در حالی است که عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی روز اول دی اذعان کرد که اقدامات افراد موسوم به حجاببان، «نه به شکل خودجوش بلکه با محوریت قرارگاه عفاف و حجاب شورای عالی و با هماهنگی وزارت کشور است.»
اولین بار، «خبرنامه امیرکبیر» روز ۱۲ آبان از استقرار گسترده نیروهای «حجاببان» شامل بیش از یکصد نفر زن و مرد در ایستگاه مترو تئاتر شهر و چهار راه ولیعصر و «برخوردهای خشونتآمیز» این نیروها با زنان گزارش داد.
در روزهای بعد، گزارشهایی از فضای «متشنج» و «امنیتی» در محدوده تئاتر شهر و مواردی از درگیری نیروهای حکومتی با شهروندان منتشر شد.