آتش‌سوزی در جنگل‌های مازندران همچنان ادامه دارد

بر اساس گزارش‌ها، آتش‌سوزی جنگل‌های کجور در استان مازندران پس از چهار روز همچنان ادامه دارد و در این مدت حدود ۴۰ هکتار از این جنگل‌ها سوخته است.

خبرگزاری مهر روز جمعه، ۱۰ فروردین، خبر داد که در آتش‌سوزی جنگل‌های کجور در شهرستان نوشهر مازندران که از چهار روز پیش شروع شده، حدود ۴۰ هکتار از جنگل‌های «منیاسنگ» و روستای «کهنه‌ده» سوخته است.

براساس این گزارش، وزش باد شدید، شیب زیاد، وجود پرتگاه‌ها و سنگلاخی بودن منطقه، باعث شده که با وجود استفاده از بالگرد، مهار این آتش‌سوزی همچنان با دشواری روبه‌رو باشد.

در همین حال به گزارش خبرگزاری ایرنا، محرمعلی صالحی، رئیس اداره منابع طبیعی بخش کجور، روز جمعه گفت که همچنین ۲۰۰ نفر مشغول خاموش کردن این آتش هستند.

به گفته آقای صالحی، یک بالگرد نیز در دو روز گذشته چندین بار عملیات خاموش کردن آتش را انجام داده اما همچنان این آتش‌سوزی ادامه دارد.

به گفته خبرگزاری مهر، همچنین در آتش‌سوزی دیگری در جنگل‌های بهشهر در استان مازندران، بیش از ۱۱ هکتار جنگل سوخته است.

در روزهای چهارم و پنجم فروردین نیز در آتش‌سوزی در جنگل‌های گیلان بیش از ۲۵۰ هکتار از جنگل‌های این استان سوخته بود.

علی تیموری، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست، در بهمن ماه سال گذشته گفته بود که میزان آتش‌سوزی جنگل‌ها در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ حدود ۲۰ درصد افزایش یافته‌است.

به گفته آقای تیموری، در سال ۹۳ حدود ۶ هزار و ۵۷۴ هکتار، درسال ۹۴ سه هزار و ۳۹۴ هکتار، در سال ۹۵ دو هزار و ۱۲۳ هکتار و تا بهمن ماه ۹۶ سه هزار و ۶ هکتار از مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست دچار آتش‌سوزی شده‌است.

در همین حال براساس آمارها در ۱۰ سال گذشته حدود ۱۴۳ هزار هکتار از مراتع و جنگل‌های ایران به دلیل آتش‌سوزی از بین رفته‌است.

نبود هواپیما و هلی‌کوپتر آب‌پاش از جمله دلایل کندی در خاموش کردن آتش‌سوزی در جنگل‌های ایران اعلام شده‌است.

در همین حال مقام‌های سازمان محیط زیست و سازمان جنگل‌های ایران اعلام کرده‌اند که دلیل ۹۵ درصد از آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌ها و مراتع عامل انسانی است.

با این حال علی باقری، رئیس اداره منابع طبیعی بهشهر گفت که تعدادی از «قاچاقچیان چوب» با آتش زدن جنگل‌ها نیروهای منابع طبیعی را سرگرم می‌کنند تا از این فرصت اقدام به انتقال چوب درختان کنند.

«ضرب و شتم یک محیط‌بان»

در همین حال روز جمعه، حسین فایق، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی، روز جمعه در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا از «ضرب و شتم» یک محیط‌بان و یک مأمور هنگ مرزی توسط تعدادی از شکارچیان در شهرستان ارسباران خبر داد.

به گفته آقای فایق، محیط‌بانان محیط زیست به همراه یک مأمور هنگ مرزی و با حکم قضائی برای بازرسی خانه یک شکارچی «متخلف سابقه‌دار» اقدام کرده بودند که این شکارچی «با همکاری چند نفر دیگر اقدام به درگیری و ضرب و شتم مأموران کرده» و فرار کرده‌اند.

براساس این گزارش، در این درگیری یک نفر از محیط‌بانان منطقه از ناحیه دست و پا و سرباز هنگ مرزی از ناحیه صورت و بینی مجروح شده‌اند.
آقای فایق همچنین گفت که از خانه این شکارچی، دو کَل و بز وحشی شکار شده، کشف شده‌است.

در سال‌های گذشته تعدادی از محیط‌بانان در درگیری با شکارچیانی که قصد شکار در مناطق حفاظت شده داشته‌اند، کشته و مجروح شده‌اند.

در سال‌های گذشته همچنین شش محیط‌بان نیز به دلیل قتل شکارچیان «غیرمجاز» به اعدام محکوم شده بودند که این حکم‌ها در دیوان عالی کشور نقض شده یا آنان پس از رضایت خانواده مقتولان آزاد شده‌اند.